Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Nyt fra bestyrelsen

Nyhedsbrev #2

mics

Stevica Mrdja Microphones from news reporters, interview with a politician.

Velkommen til et nyt år i Film&TVGruppen

Den nye bestyrelse ligner til forveksling den gamle. Vi glæder os til at gå i gang med et nyt år, hvor vi vil arbejde videre på nogle af de tiltag, som bestyrelsen er ved at løbe i gang. Blandt andet flere faglige arrangementer, hvordan kan vi sætte fokus på arbejdsforholdene i tv-branchen og hvordan får vi DJ til at tage bedre hånd om freelancere og solo-selvstændige og får de fastansatte til ikke at gå ned med stress eller søge andre græsgange.  

Vores undersøgelse fra januar, hvor 315 af jer har svaret, fortæller blandet andet, at ca. 60% af medlemmerne i Film&TVGruppen arbejder tidsbegrænset på en eller anden måde. 40% er som udgangspunkt fastasnatte, studerende, folk imellem kontrakter og pensonister. 95% af medlemmerne af gruppen arbejder med tv – og 5% laver også film. Lidt over 50% overvejer at skifte branche, men mange er i tvivl om til hvad og vil gerne blive i faget, hvis job-usikkerheden og tidspresset fra brodcarsterne var mindre. 

Vi takker for jeres deltagelse, og vi har fundet en vinder af de 10.000 kr. til efteruddannelse, som vi havde udlovet som belønning for at udfylde spørgeskemaet.  

Lena Lee Skibye var den heldige vinder blandt alle besvarelserne, som der blev trukket lod om på generalforsamlingen, og hun har valgt at bruge pengene til et kursus om storytelling i New York, som ifølge den glade vinder var et fantastisk kursus, både spændende, lærerig og inspirerende efteruddannelse. 
 

”En uge pakket med et program, hvor vi mødte adskillige dygtige og inspirerende journalister fra blandt andet The Daily på New York Times, The New Yorker, The Atavist, Narratively, Radiolab og The Moth. Derudover var der undervisning ved de to danske journalister og forfattere Sara Maria Glanowski og Anne Kirstine Hermann. Undervisningen var tilrettelagt som en workshop, hvor vi på forhånd var blevet bedt om at medbringe en idé, og dermed kom man hjem med helt konkret værktøjer og inputs til, hvordan man kan arbejde videre med sit projekt. Jeg kan varmt anbefale kurset til alle, der arbejder med indhold uanset medie”.
Lena Lee Skibye

vælgere

valg

Delegeretmøde

Der er en del på programmet i den kommende tid. Der er blandt andet delegeretmøde den 23. og 24. april i Kolding, hvor gruppens forperson - Birger Lund - stiller op til hovedbestyrelsen. På generalforsamlingen fik vi besat 11 ud af 26 pladser. Derfor har vi oprettet en debatgruppe – hvor I kan komme med input til de delegerede, som så vil tage det med videre. 

https://www.facebook.com/groups/940624290139138

De næste to år, er det  bestyrelsens plan af have alle 26 pladser fyldt op med folk som arbejder i tv-branchen, så vi kan få indflydelse på hvilke strategier DJ arbejder på, og få større fokus på forholdene for alle os der arbejder med tv og levendebilleder. 

Film&TVGruppen har ret til 26 delegerede, men har kun brugt 11 pladser. Heldigvis er Film&TVGruppen i valgforbund med:


•    Forbundet for Influenter og Bloggere
•    DJ:Fotograferne
•    DJ Kommunikation
•    Film & TV Gruppen
•    Forum for Billedmedieoversættere
•    FreelanceGruppen
•    Region Midtjylland
•    Region Hovedstaden
•    Region Nordjylland
•    Region Sjælland
•    Visuelt Forum


Så vi sikrer, at vores delegerede bliver brugt. Valgforbundet er alene et spørgsmål om sikring af antal delegerede og indeholder således ingen aftaler om indstillinger og afstemninger.

Overenskomsten med producentforeningen er ikke blevet genforhandlet siden 2008. Det ønsker bestyrelsen at sætte fokus på, så derfor inviterer vi til et fyraftensmøde den 18 april kl 17, hvor Mogens Blicher Bjerregård fortæller om hvordan det står til med overenskomsten med Producentforeningen. 

Mogens Blicher Bjerregård sidder med forhandlingerne og kan fortælle om problematikken omkring forhandlingerne med Producentforeningen.

https://journalistforbundet.dk/filmtvgruppen/event/kom-med-til-en-fyraftens-snak-om-overenskomsterne-paa-tv-omraadet

Kommentarer