Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Dokumentarer er ”the new shit”

Knap 800.000 danskere så med, da ålefiskeren Poul sprang ud som bøsse. En stille dokumentar, som for få år siden ville have haft det svært i den bedste sendetid. Men ikke i 2013. Danskerne er vilde med dokumentarprogrammer.

Der er næsten ingen grænser for, hvad danskerne vil se dokumentarfilm og –serier om. Sig 9.Z mod Kina, og de fleste du kender, vil vide, hvad du snakker om – eller have set udsendelsen, der omhandler seriøse emner som undervisningsformer, pædagogik, børn og globalisering. Den sendes samtidig med TV2’s trækplaster, Anna Pihl, men alligevel har den været oppe og trække 760.000 seere.

En stille dokumentar om den homoseksuelle fisker Poul fra det lille lokalsamfund i Hårbølle på Møn trak seere til i samme størrelsesorden. Og ”Pigen Der Ikke Ville Dø” om  den 19-årige Carina, der vågner op af sit koma, selvom lægerne troede, hun ville dø, trak sensationelle 1,4 mio. seere en almindelig hverdagsaften

Tallene er et tegn på, at dokumentargenren fortsætter sin sejrsgang, når danskerne skal se tv. I år er hele 23 dokumentprogrammer indstillet til årets tv-pris på TVFestival.

Husk, at du som medlem af DJ får 20% rabat på DoxBio.

Kommentarer