Gå til hovedindhold
Bliv medlem

CPH PIX for mediefolk

I dag løber CPH PIX af stablen. DJ har samlet nogle af de film, der har relevans for journalister, fotografer og andre i mediebranchen

CPH PIX er en international spillefilmsfestival, der satte film på programmet for første gang i 2009. Målet er at skabe gode filmoplevelser for publikum. Festivalen fokuserer på nye filmtalenter, tanker og tendenser, og viser både danske og internationale film. Festivalen varer fra 3. til 16. april i udvalgte biografer i hele landet. Her er et udpluk af de film, vi tror kunne fange din interesse:  


WAR STORY

Mark Jacksons fænomenalt sammenskruede, benhårde ’War Story’ er som et insisterende, komplekst puslespil, der nægter at gå op og samle sig i en pæn og fornem helhed. Lee er en verdensfjern amerikansk krigsfotograf, traumatiseret og træt af livet og verden, og hun synes at henslæbe livet på et siciliansk hotel. Når Lee en sjælden gang forlader hotellet, driver hun hvileløst rundt i gaderne og tager billeder af lokale flygtninge, som var hendes kamera på én gang et våben og en redningsvest.

Åbenlyst martret af dæmoner, der kun gradvist kommer op til overfladen, beslutter Lee sig for at hjælpe en ung, smuk kvinde i nød, og dette pludselige, uventede formål begynder langsomt at åbne op for Lees egen forkvaklede fortid i krigszonen. ’War Story’ er fra første indstilling en forrygende skildring af en kvindes undertrykte psykologiske liv. ’War Story’ blev tidligere på året vist på Sundance-festivalen, var nomineret til hovedprisen i Rotterdam, og ikke mindst har Catherine Keener modtaget kritikerroser for sin imponerende præstation i hovedrollen
 

KONGEKABALE PÅ CHRISTIANSBORG


Se film bag murene på Christiansborg, når festivalen viser Nikolaj Arcels ‘Kongekabale’ on location. Filmen skildrer forholdet mellem pressen og politikerne set fra en ung journalists øjne og viser, i hvor høj grad, de to instanser udnytter hinanden. I forlængelse af filmens tema inviteres publikum ind på Borgen efter lukketid, hvor Uffe Elbæk (MF for Alternativet og tidligere kulturminister) og Rasmus Prehn (MF for Socialdemokratiet) viser rundt i gangene. Herefter kan filmen opleves i Landstingsalen, hvor mange politiske debatter, høringer og interne møder finder sted til daglig. 

Efter filmen er der på samme location debat med Lars Nielsen, tidligere pressechef for De Radikale; Søs Marie Serup, tidl. pressechef for Venstre og rådgiver for Lars Løkke, stifter af kommunikationsfirma BySerup og politisk redaktør for BT; Rune Engelbreth Larsen, idéhistoriker, forfatter, politisk kommentator ved Politiken og bestyrelsesmedlem i Dansk PEN, samt ordstyrer Georg Metz, der tager fat på de mest aktuelle diskussioner og cases omhandlende forholdet mellem journalister og politikere på Borgen. 

Et særligt fokus vil være det skrækscenarium filmen opstiller, hvor en kynisk politiker misbruger en journalists tillid til at opnå sit personlige mål, og hvordan det ser ud i dag – ti år efter filmen fik premiere. 


Krigens ansigter

I samarbejde med Røde Kors vises serien Krigens ansigter, og stiller skarpt på fiktionsfilmens evne til at skildre krigen og dens konsekvenser. Her er udvalgt to film, der kan have relevans:


LA PRIMA NEVE


Den italienske natur danner rammen om det umage venskab mellem en traumatiseret flygtning og en faderløs oprører. Men den første sne varsler nye tider. 
 

OMAR


I årets palæstinensiske Oscar-kandidat stilles bageren Omar i et ægte pest eller kolera-dilemma. Han kan vælge at spionere eller tage imod en livslang fængselsstraf. Omar vælger det første, men overlevelse betyder studehandler – og mistanken klæber som fluepapir.

Kommentarer