Gå til hovedindhold
Bliv medlem

FILM&TVGruppens kandidat til HB

Nu vil FILM&TVGruppen også have indflydelse

Birger Lund

Anders Helmer

 

Birger Lund

Vi som arbejder i film- og tv-branchen mangler en stemme helt inde i Hovedbestyrelsen (HB). Film&TV-Gruppen omfatter en stor flok med rigtig mange forskellige fagligheder og mange forskellige ansættelsesformer.

Film- og tv-branchen er en branche, som gennem de sidste par år har oplevet en ordentlig rutchebanetur. Vi kører ned af en ad de helt store bakker lige nu, og det er her, vi som fagforbund skal vise, hvad vi dur til. Derfor stiller Film&TV-Gruppens formand Birger Lund op til Hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund - Medier & Kommunikation.

"Jeg oplever, at der mangler en bedre forventningsafstemning mellem nogle specialgrupper og HB. Samspillet mellem specialgrupper/foreningerne, mener jeg har potentiale til meget mere end vi gør nu. Det vil være et af mine indsatsområder som kommende HB-medlem"

Hvem er han?

Birger Lund er selvstændig fotograf, arbejder freelance og er stolt af det. Han er en en-mands-hær, uden ansatte under sig. Det skal ikke være et fyord i fagforeningen at være selvstændig. Men den virkelighed, som mange freelancere arbejder under, er, at man går fra ansættelse til ansættelse, i en branche som er under konstant forandring. Det er den virkelighed flere og flere i tv-branchen befinder sig i for at kunne fungere i jobmarkedet.

De skal også inkluderes i Dansk Journalistforbund - Medier & Kommunikation. Forbundet skal være den fagforening, som er bedst til både at kunne rumme selvstændige, freelancere og fastansatte og give dem lige og gode vilkår til at kunne udføre deres arbejde.

Mange drømmer om at gøre karriere i film- og tv-branchen og heldigvis lykkedes det for en stor del. Desværre bliver det for alt for mange en kort fornøjelse. Jobsituationen er for usikker, og mange døjer med stress og mental opslidning.

Det har Birger Lund, som formand i Film&TV-Gruppen, stor fokus på og det skal Hovedbestyrelsen også have. Det er en stor opgave at overbevise arbejdsgivere og broadcastere i branchen om, at ordentlige og sunde arbejdsforhold giver bedre medarbejdere, hvor opfindsomhed, kreativitet og engagement vil vokse.

https://journalistforbundet.dk/kandidatpraesentationer-2023

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk