Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Musikkens valg og indflydelse på din film

Denne aften skal vi se på, hvordan filmmusikken arbejder med seerens underbevidsthed, og hvordan du selv kan bruge den til at fortælle dine historier. Vi kigger også på den del, der handler om musik-rettigheder.

Martin Fabricus

Klaus Holsting Vi ses hos Clement

Hvornår

27. februar 2020 18:00-21:00

Hvor

Gammel Strand 46, 1202 København K

Pris

Det er gratis at deltage, men der betales no-show-fee ved afbud efter den 25. februar. Derfor skal du angive betalingsoplysninger ved tilmelding.

Vidste du, at man med filmmusik blandt meget andet kan: Øge eller sænke seerens puls, give kvalme og ændre seerens tidsopfattelse, gøre store rum små og små rum større, på 2 sekunder placere seeren i Gellerup eller på Champs Elysees, fortælle om en persons status eller to personers relation, og ikke mindst uhyre præcist, kan få os til at føle mere end 100 specifikke følelser? 

Med en analysemodel udviklet på Berklee College of Music, kigger vi på og lytter til filmklip fra store amerikanske film og snakker om, hvordan man kan overføre de samme principper til mindre produktioner og på den måde blive skarpere i sin historiefortælling.

Vi skal også kigge på den økonomiske side af sagen og snakke om, hvem der ejer rettighederne til musikken, og hvad det koster at bruge den.

Aftenens foredragsholder Martin Fabricus er uddannet filmkomponist fra Berklee College of Music og har lavet musik til over 30 kort- og dokumentarfilm. Han har undervist i filmmusik på bl.a. Kort & Dokumentar Filmskolen og Super16. Sideløbende har Martin en international karriere som jazzmusiker og har turneret i hele verden med sin egen musik.

Han underviser i dag på Kort & Dokumentar Filmskolen i Lyngby.