Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Munken - særvisning

Kom til særvisning af den danske dokumentarfilm Munken, samt Q&A med Mira Jargil og Christian Sønderby Jepsen.

Mikkel Inumineq Jørgensen

Hvornår

13. november 2023 17:00-20:00

Hvor

Grand Teatret, Mikkel Bryggers Gade 8, 1460 København K

Pris

Fra 0.00 kr.

Type

Arrangement

Film&TV gruppen inviterer studerende til særvisning af dokumentarfilmen Munken.

Inden visningen inviteres elev- og studentermedlemmer af DJ med til et særligt arrangement. Her vil der være en Q&A session med filmens instruktører Mira Jargil og Christian Sønderby Jepsen.

Her kan deltagerne få et nærgående indblik, ikke bare i denne films tilbliven, men generelt i arbejdet med dokumentarfilm. Mira og Christian stiller sig fuld til rådighed og er klar til at give gode råd, tips og tricks til alle interesserede elev- og studerende medlemmer af Dansk Journalistforbund.

Ved samme arrangement er Film og TV gruppen vært ved en lille forfriskning.

Det lukkede pre-arrangement varer fra klokken 17:00-18:00. Filmen vises derefter

Om filmen:

"Moving Documentary og Camera Film præsenterer MUNKEN - en tankevækkende og medrivende film, der skildrer den vilde, men virkelige historie om den anerkendte danske HIV-forsker Jan Erik Hansen, der forlader både familie og sit succesfulde job for i stedet at blive buddhistisk skovmunk på et bjerg i Sri Lanka.

MUNKEN er et eksempel på, at virkeligheden somme tider overgår fantasien. En næsten ufattelig fortælling, der undersøger det moderne menneskes søgen efter den ultimative lykke. Om længslen efter at trække stikket fra hamsterhjulet og finde fred i det simple og autentiske liv. Men i høj grad også om den ulykke og de voldsomme konsekvenser, ønsket om selvrealisering kan have for de efterladte."

Eftertragtede dokumentarister bag kameraet

Mira Jargil og Christian Sønderby Jepsen udgør tilsammen et af tidens og landets mest interessante dokumentaristpar. De står blandt andet bag titlerne ‘En Splittet Familie’ (2021), der blev hædret med en Bodilpris for Bedste Dokumentar, mens både ‘Testamentet’ (2011) og ’Naturens Uorden’ (2015), modtog et hav af internationale priser og anerkendelse. I 2018 modtog de i fællesskab Roos Prisen for deres bidrag til dansk dokumentarfilm.

MUNKEN er produceret af Christian Sønderby Jepsen for Moving Documentary og er blevet til med støtte fra Det Danske Filminstitut og TV 2. Filmen distribueres af Camera Film.