Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Fra idé til film/TV serie

Hvordan bliver en fortælling interessant, medrivende eller bevægende? Det bliver den, når fortælleren bruger de dramatiske regler og tricks, som vi mennesker har brugt i tusindevis af år, når vi fortæller historier for hinanden. En dramatisk historie har et forløb, som en hovedperson skal gennemgå. Det personen oplever, er en udvikling eller en rejse, der påvirker og ændrer ham eller hende på en god eller dårlig måde. Det er som regel kun hovedkarakteren der udvikler sig i et drama. Men der er undtagelser.

Hvornår

07. marts 2022 18:00-21:00

Hvor

Dansk Journalistforbund, Mødelokale Store Strand, Glammel Strand 46, 1202 København K.

Pris

Gratis (No-show-fee)

Type

Gå-hjem-møde

Fra ide til film.

Hollywood bruger den klassiske dramaturgi i næsten alle film og de er sindssygt dygtige til det. Mennesker i helt forskellige kulturer kan opleve og forstå en Hollywoodfilm. Det har givet Amerika magten over filmpublikummet i hele verden. Der er næsten ingen andre end amerikanerne, der kan vise deres film overalt på jorden. Hvordan bærer de sig ad med, den ene gang efter den anden, at forføre publikum og tit med de mest ligegyldige historier? Det er simpelthen fordi de ved hvordan en film skal fortælles. Det er det skal vi også vide.

Men der er ingen der siger, at man altid slavisk skal holde sig til dramaets regler og teoriet. De kan selvfølgelig brydes, men man bør kende reglerne for at bryde dem.

Hvordan bliver en fortælling interessant, medrivende eller bevægende? Det bliver den, når fortælleren bruger de dramatiske regler og tricks, som vi mennesker har brugt i tusindevis af år, når vi fortæller historier for hinanden. 

En dramatisk historie har et forløb, som en hovedperson skal gennemgå. Det personen oplever, er en udvikling eller en rejse, der påvirker og ændrer ham eller hende på en god eller dårlig måde. Det er som regel kun hovedkarakteren der udvikler sig i et drama. Men der er undtagelser.

Jørgen Kastrup er uddannet manuskriptforfatter, filmklipper og instruktør. Jørgen har

klippet en lang række danske tv-serier, spille- og dokumentarfilm og har været

forfatter/medforfatter på flere publikumssuccesser som bl.a. ‘Forræderne’ (1983), ‘Det Forsømte Forår’ (1993), Kun En Pige og ‘Hvidstensgruppen’ (2012). Desuden har han arbejdet på forskellige danske tv-serier bl.a. Taxa, Hotellet, Nikolaj og Julie og Forsvar.