Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Europas fremtid efter EP-valget og verdens skæbne i 2024

Kom til fagligt biografevent den 10/6 i Grand Biografen kl. 17.00 til 21.00

Hvornår

10. juni 2024 17:00-21:00

Hvor

Grand Teatret, Mikkel Bryggers Gade 8, 1460 København K

Pris

Gratis (No-show-fee)

Type

Arrangement

Efter vores krydser på stemmesedlerne til EP-valget den 9.juni ved vi, hvordan det politiske EU-kort kommer til at tegne sig de næste år. En periode hvor vi ser Ungarn og Viktor Orbán i EU-formandskabet og et præsidentvalg i USA om 6 måneder, hvor det afgøres om det enten er Trump eller Biden, der skal sidde i førersædet for Vesten de næste fire år. 
2024 bliver et skæbneår for verden.

Med baggrund i visning af dokumentarfilmen Democracy Noir, (der følger tre kvinder, som på hver sin måde bekæmper Orbáns styre), starter vi aftenen med et panel, hvor politolog og direktør for ”Center for Europæisk Politik” Marlene Wind og journalist og forfatter David Trads i dialog med Maria Månson og salen, tegner et billede af den europæiske tilstand, de kræfter der har ført hertil, og hvad der kunne være et fremtidigt scenarie, hvis højreradikale vinder mere terræn.

Vi kommer også til at diskutere, hvordan man som journalist (og menneske i det hele taget) skal følge udviklingen. Hvordan dækker man et totalitært styre med presse-etiske briller? Kan man være objektiv? Skal man?

Efter samtalen og en kort pause viser vi dokumentarfilmen med efterfølgende Q&A med instruktøren Connie Field, der medvirker direkte fra USA.

Der serveres en sandwich i pausen mellem panel og dokumentar

Deltagere:
Politolog Marlene Wind
Journalist David Trads
Instruktør direkte fra USA Connie Field
Moderator Maria Månson
Dokumentarfilmen Democracy Noir

Arrangementet er planlagt af Film&TVGruppen i DJ og afvikles med støtte fra SKU. Derfor er arrangementet åbent for alle rettighedshavere. 

Det er gratis at deltage, dog reserveres kr. 100 på din konto til no-show-fee, som fastholdes ved udeblivelse eller afbud efter fristen, som er den 6. juni, kl. 12.00.