Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Bioevent: BIRTHDAY GIRL

Kom i Grand Teatret og se Michael Noers BIRTHDAY GIRL.
Efter filmen vil skuespiller Trine Dyrholm deltage i en talk med aftenens moderator - filmanmelder Maria Manson.

© Heikki Leis

Hvornår

08. april 2024 18:30-20:40

Hvor

Grand Teatret, Mikkel Bryggers Gade 8, 1460 København

Pris

Gratis (No-show-fee)

Type

Arrangement

Filmen udspiller sig på et krydstogtskib, hvor Nanna (Trine Dyrholm) har inviteret sin datter Cille (Flora Ofelia Hoffmann Lindahl) og hendes bedste veninde (Maja Ida Thiele) på en cruise i anledning af datterens 18 års fødselsdag. Turen udvikler sig til et mareridt, da Cille bliver fundet udsat for et overgreb. 

Tilstanden af afmagt, uretfærdighed og lovløshed inspirerede Michael Noer og manuskriptforfatter Jesper Fink til at skrive BIRTHDAY GIRL, - historien om en mors værste mareridt.

Krydstogtindustrien boomer og tusindvis af danske turister rejser med, men kun de færreste er klar over, at de ved ombordstigning træder ind på lovløst område og efterlader enhver ret og ethvert krav bag sig.

For instruktøren Michael Noer var det en chokerende opdagelse han gjorde sig, da han første gang faldt over de mange personlige beretninger, som tidligere krydstogtpassagerer har delt offentligt på International Cruise Victims website. Her har man siden 2006 samlet vidnesbyrd fra ofre eller overlevende fra tragiske begivenheder, der fandt sted i løbet af en krydstogtrejse, i et forsøg på at forbedre standarder, regler, love og retfærdighed på et område, hvor alle tror sig sikre, men hvor lovløsheden hersker.

Arrangementet afvikles med støtte fra SKU, hvorfor arrangementet er åbent for alle rettighedshavere. 

Det er gratis at deltage, dog reserveres kr. 100 på din konto til no-show-fee, som fastholdes ved udeblivelse eller afbud efter fristen, som er den 7. april, kl. 18.30.

Bemærk, filmen vises MANDAG :)