Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT. VJ - Inspirationsdag for fotografer

FILM&TVGRUPPEN afholder sammen med FAF og DFF en fælles inspirationsdag for fotografer.

FilmTvgruppen

Hvornår

22. april 2017 09:30-16:30

Hvor

FAF, Kongens Nytorv 21, Baghuset B, 3. sal 1050 København K

Pris

Gratis. Men der er no-show-fee på arrangementet. Dvs. pengene bliver trukket, hvis du melder afbud efter tirsdag den 18. april – eller ikke møder op på dagen.

Formålet er at klæde fotografen på til at blive en bedre sparringspartner for tilrettelæggeren/journalisten på reportage, dokumentar og nyheder. Og at give nogle let anvendelige fortællergreb, så fotografen kan løse opgaver som VJ (Video Journalist).

Det forventes i stigende grad, at fotografen kan stille spørgsmål eller træde til som tilrettelægger på dele af en produktion, hvad enten det er en reportage serie, et reality-format eller en vox pop til dagens nyhedsflow. Når man først er kommet ud over den første skepsis om, hvorvidt man kan finde ud af at overskue både ”billeder og indhold”, kan det vise sig at gøre opgaven endnu sjovere. Det er nemlig slet ikke så svært som mange tror.

Som VJ oplever man ofte, at der er bedre muligheder for at lave stærke billedhistorier, fordi man styrer opgaven selv.

På workshoppen møder du tre fotografer, som har omfattende erfaring med at kombinere journalistik og billeder på spændende og udfordrende produktioner:
 
Kenneth Sorento har arbejdet som fotograf/tilrettelægger på dokumentar, reportage og corporate i 17 år. Kenneth giver eksempler på, hvordan man med enkle greb kan fortælle sine egne historier som VJ.

Toke Mathias Riskjær har, siden han blev færdiguddannet som FTP’er i 2012, arbejdet som fotograf på factual entertainment og reportage. Han har ry for være en kompetent sparringspartner for journalisten på indholdssiden. Med udgangspunkt i den meget roste ”52 dage som hjemløs”, vil han fortælle om, hvordan han formåede at arbejde som vært, tilrettelægger og fotograf på samme tid.

Annie Holm Aurby blev færdig som FTP’er i 1996 og arbejdede i mange år som klipper og fotograf. For ti år siden begyndte hun at producere features og nyheder som VJ til TV2/Lorry og har siden efteruddannet sig som journalist. Annie vil fortælle om, hvordan hun som ”enmandshær” klarer at producere indslag, som skal sendes samme dag.

Der serveres frokost. 

Film&TVGRUPPENs medlemmer tilmeldes via linket nedenunder.

Tilmelding for DFF og FAF medlemmer sker hos det forbund du er medlem af.

Vel mødt!