Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT: Arbejdsmiljøkursus for tv-branchen

Vil du være med til at forbedre din og dine kollegaers trivsel i tv-branchen? På dette kursus vil du få redskaber til at kunne skabe bedre trivsel og sikkerhed for os alle i branchen. Kurset er også en uddannelse som arbejdsmiljørepræsentant, og arbejdsmiljøloven vil blive gennemgået, så den er relevant for dig i tv-branchen. Desuden trækker kurset på erfaringer med arbejdsmiljøarbejde hos TV2 News.

Arbejdsmiljø

Hvornår

12. september 2019 09:00
14. september 2019 17:00

Hvor

Gl. Strand 50, 1202 København

Pris

Det er gratis at deltage, men der betales no-show-fee ved afbud efter tirsdag den 10. september, kl. 12.00. Derfor skal du angive betalingsoplysninger ved tilmelding.

Kurset henvender sig til produktionsledere, producenter, men også freelancere, som fotografer og tilrettelæggere, som gerne vil have indsigt i arbejdsmiljøloven og redskaber til at skabe bedre dialog om arbejdsmiljøet, viden om sikkerhed og forebyggelse af stress på produktioner.  Du vil f.eks. lære at risikovurdere opgaver på større produktioner, men også når du arbejder alene som f.eks. vj.  Arbejdsmiljø handler også om dit arbejdsbord, din ryg og dine løft og din sikkerhed.  Så her vil kurset/uddannelsen også gennemgå, hvordan arbejdsmiljølovgivningen er skabt for at sikre dit helbred.  

Du kan med kurset blive godkendt til at påtage dig rollen som arbejdsmiljørepræsentant og er den obligatorisk uddannelse for arbejdsmiljørepræsentanter.  Men da de fleste af os arbejder som freelancere, og derfor ikke får mulighed for, som de fastansatte, at få denne uddannelse eller viden, så opfordrer vi især freelancere til at følge kurset. 

Det er Sigtil og FILM&TVGRUPPEN der er arrangørerne bag kurset, og vi håber med kurset at kunne sende en gruppe velinformerede og engagerede arbejdsmiljøambassadører ud i TV-branchen.   

Deltagelse

Kurset afholdes over tre dage d.12.,13., og 14. september. Hvis du vil godkendes som arbejdsmiljørepræsentant skal du deltage alle dage (22 timer) og løse nogle små opgaver. Men du kan også følge kurset uden at blive arbejdsmiljørepræsentant.  

Kurset er åbent for alle.   Der vil blive serveret te, kaffe, frugt og frokost på kurset.

På uddannelsen/kurset lærer du:

  • Pædagogiske redskaber til samarbejde om arbejdsmiljøet.  Hvordan du skaber større dialog om arbejdsmiljøet på produktionerne.
  • Arbejdsmiljølovgivningens opbygning, roller og ansvar.
  • Hvad siger loven og hvordan understøtter arbejdsmiljølovgivningen dine bestræbelser på at skabe god trivsel, mindske stress og mobning?
  • Hvordan risikovurderer du dit arbejde på arbejdspladsen og på location?  
  • Hvem er det, som bør understøtte dit arbejde på location, når du arbejder alene?
  • Hvordan forbereder du dig på risikoopgaver?  
  • Hvordan anmelder du en skade eller ulykke?
  • Hvad indebærer kriseberedskab?
  • Der vil være cases fra TV-branchen til at uddybe, hvordan arbejdsmiljølovgivningen kan bruges konkret.

Undervisere

Peter Guldager, arbejdsmiljørådgiver og -underviser, har siden arbejdsulykken med Bodil Jørgensen i 2014 været inddraget  i film- og tv-branchen for at sætte mere fokus på sikkerhed- og sundhedsarbejdet. Opgaverne har primært været at undervise på den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse, besvare arbejdsmiljøfaglige spørgsmål, som branchen måtte have, udvikle redskaber til arbejdsmiljøgrupper, samt risikovurdere optagelser før selve opstarten af en filmproduktion. 
Peter har arbejdet med arbejdsmiljø i snart 20 år, hvoraf de første 8 år var for Arbejdstilsynet. Han har meget bred brancheerfaring med spidskompetencer indenfor psykisk arbejdsmiljø, fysiske belastninger, risikovurdering, forebyggelse og ikke mindst arbejdsmiljøloven. 

Lennart Sten har i en årrække som LIVE-reporter og hovedtillidsmand for TV 2 være med til at skabe opmærksomhed om arbejdsmiljøet og med til at indføre sikkerhedsregler for journalister og fotografer, der arbejder ude i marken, altså på gader og stræder i ind- og udlandet.