Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Ferie for journalistpraktikanter

Journalistpraktikanter har ret til ferie med løn. Antallet af feriedage afhænger af længden af dit praktikophold.

Fakta

Journalistpraktikanter følger en særlig ferieordning efter uddannelsesaftalen med Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Ordningen giver ret til ferie med løn i hele praktikperioden.

Som journalistpraktikant er du omfattet af en særlig ordning, som sikrer, at du kan holde ferie med løn i din praktikperiode, selv om du ikke har optjent ret til betalt ferie. Du har dog ikke samtidig krav på, at din arbejdsgiver ved praktikperiodens udløb skal betale en feriegodtgørelse for ferie optjent i perioden, fordi din arbejdsgiver netop betaler fuld løn under din ferie.

Hvis du er ansat som praktikant i Staten, gælder ferieordningen med Danske Mediers Arbejdsgiverforening ikke, og ferieloven vil i stedet for gælde for praktikopholdet. Du vil derfor først få ferie med løn, når du har optjent ret hertil. Optjent ferie som ikke er holdt ved praktikperioden udløb, bliver udbetalt som en feriegodtgørelse.

Hvor mange feriedage

Antallet af feriedage med løn afhænger af længden af dit praktikophold. Du optjener 2,08 feriedag pr. måneds ansættelse. Du kan derfor holde ferie med løn i 37,5 dage, hvis din praktikperiode er på 18 måneder. Hvis praktikperioden er på 12 måneder, kan du holde ferie med løn i fem uger.

Ferietillæg på 1%

Når din praktikperiode udløber, vil du få udbetalt et ferietillæg på 1% af din årsløn efter ferieloven.

Placering af ferien

Du har ret til at holde mindst 15 dage i sammenhæng i ferieperioden 1. maj til 30. september. De øvrige feriedage kan holdes samlet eller delt i hele uger efter aftale med din arbejdsgiver.

Ferien skal holdes på den praktikplads, hvor den er optjent. Du kan derfor ikke overføre optjente feriedage, hvis du skifter praktikplads i løbet af praktikperioden.

Feriepenge fra anden ansættelse

Hvis du har feriepenge fra et tidligere ansættelsesforhold, har du ret til at få feriepengene udbetalt, uden at din arbejdsgiver kan modregne i din løn under ferie. 

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk

Folkemødets pressecenter

Rasmus Degnbol

HJÆLP TIL FERIELOVEN?

Svært ved at gennemskue ferieloven?

Kontakt vores jurister og få råd og hjælp til at blive klog på dine rettigheder og muligheder når du skal på ferie.

MEDLEMSFORDELE FOR STUDERENDE