Gå til hovedindhold

Ferie

Nyd din ferie - vi har kæmpet for den!

 

Alle ved hvad ferie er – fri fra arbejdet med løn og tid til at nyde livet. Men at kunne holde ferie med løn er ikke kommet af sig selv. Fagforeningerne har kæmpet en hård kamp for at sikre rimelige ferievilkår for lønmodtagere i Danmark.

Der findes dog rigtig mange forskellige typer af ansættelser - og mange er deres egen chef. Så reglerne for, hvordan man optjener og får betalt sin ferie, hvis man ikke er i et uafbrudt ansættelsesforhold, hvor man ”bare” får løn under ferie – er mildest talt ikke nemme at finde rundt i.

På disse sider guider DJ dig igennem alle love og regler om ferie - både når du er fastansat, deltidsansat, freelancer, sygemeldt og meget mere.

 

Regler og vilkår for ferie

Ferieloven gælder for lønmodtagere og giver efter arbejde i et helt kalenderår ret til 5 ugers ferie med løn i det efterfølgende ferieår eller feriegodtgørelse på 12,5 % hvis du er fratrådt inden du skal holde ferie.

Fastansatte DJ-medlemmer er omfattet af Ferieloven som lønmodtagere, mens freelancere ikke er omfattet af loven. Desuden gælder Ferieloven ikke for tjenestemænd, der har ret til ferie efter særlige regler i tjenestemandslovgivningen. DJ har indgået en række overenskomster, der giver længere ferie.

Hanne Paludan

Jakob Nielsen

BLIV MEDLEM

Få karriererådgivning, unikke kurser og juridisk hjælp gennem dit professionelle liv i medie- og kommunikationsbranchen.

RÅDGIVNING

Jakob Nielsen

KONTAKT DJ

Vi står klar til at hjælpe dig. Vi har åbent på hverdage kl. 9.00 - 16.00. Vi besvarer din henvendelse, så hurtigt vi kan på hverdage.

Tlf.: 3342 8000
Email: dj@journalistforbundet.dk