Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Programoversigt for Fagfestival

Se programindholdet her på siden eller få et overblik over det endelige program fordelt på tider og lokaler for Fagfestival.   

Sammensæt dit eget program

Via ovenstående link har du hele tiden et opdateret program, mulighed for at udvælge sessioner og få meddelelser ved programændringer.   

For at sammensætte dit eget program, skal du oprette en profil med e-mail og et kodeord. Du bestemmer selv, om du og dine valgte sessioner er synlige for andre festivaldeltagere og oplægsholdere. 

Søndag d. 4. november
 

NB: Denne session er på engelsk
Hvor den klassiske pressefotograf søger og skyder sine motiver, skal VR-fotografen stille sit stativ op som en fælde, gemme sig og håbe på at han har forudset handlingen rigtigt. En af verdens førende VR-reportere deler sine erfaringer og eksempler på hans prisvindende arbejde.
Oplægsholder: Ben C. Solomon

NB: Denne session er på engelsk
Filmproducent og kommunikationsprofessor Jonathan Taplin fortæller, hvordan den oprindelig decentraliserede ide med internettet er blevet skudt ned af folkene bag søgemaskinen Google, online salgsplatformen Amazon og det sociale medie Facebook.
Oplægsholder: Jonathan Taplin
Vært: Karen Gahrn

NB: Denne session er på engelsk
Få et indblik i den geniale og gale hjerne, som tilhører illustratoren, provokatøren og komikeren Mr. Bingo. Forvent at blive inspireret, underholdt og måske fornærmet.
Oplægsholdere: Mr. Bingo

Hvordan er det at gå fra journalistik til bøger? Få en række gode råd fra kendte forfattere, der har taget turen fra journalistiske artikler til bøger.
Oplægsholdere:  Jesper SteinJanus Køster-Rasmussen
Vært: Kim Hundevadt

Nogle gange popper idéer op med det samme, andre gange kan man stirre på et problem i timevis uden resultat. Eksperimentér med teori og teknikker, der kan hjælpe idéudviklingen i det daglige, når den ikke flyder af sig selv.  
Oplægsholder: Emil Sunesen

Overser medierne vigtige historier, hvis de kommer fra EU? Vi spørger korrespondenten og redaktøren, der også giver gode tips til EU-dækning.
Oplægsholdere: Ole Ryborg, Jakob Nielsen
Vært: Tine Gøtzsche

Mød den prisvindende Politiken-tegner, Philip Ytournel, når han giver en gennemgang af sine bedste værker og afslører tankerne og teknikken bag.
Oplægsholder: Philip Ytournel
Vært: Mads Zacho Teglskov

Robotterne stormer frem på flere danske medier. Mød nogle af frontløberne og deltag i debatten om hvad det betyder for journalistikken og dit arbejdsliv. 
Oplægsholdere: Kasper Haugaard, Jakob Nielsen, Jakob BenediktsonTea Sylvest
Vært: Jan Birkemose

Videnskab.dk giver konkrete råd til at afkode, hvorvidt historier om ”ny forskning” holder vand.  
Oplægsholdere: Thomas HoffmanCharlotte Price Persson

NB: Denne session er på engelsk
Mød bladtegnerne Khalid Albaih og Christoffer Zieler i samtale med Lars Refn om, hvilke kræfter bladtegningen kan sætte i bevægelse – og hvor den selv er på vej hen. 
Oplægsholdere: Khalid Albaih, Christoffer Zieler 
Vært: Lars Refn

Dorte Nielsen afliver myten om, at kreativt talent er forbeholdt de få, når hun deler gode råd til, hvordan du kan forøge din kreativitet og få nye, kreative idéer.  
Oplægsholder: Dorte Nielsen

Eric Ziengs fra Help Marketing Podcast hjælper med at finde hoved og hale i et medie, som mange elsker, men hvor få for alvor slår igennem. 
Oplægsholder: Eric Ziengs

Uden kilder, ingen journalistik. Hvad får kilder til at bruge tid på medierne? Og hvem har været årets bedste? Kom med til en hyldest af journalistikkens vigtigste ressource: Kilderne

Journalister, kommunikatører og redaktører bør alle kende kunderne og modtagerne. Her får du en konkret metode, du kan tage med hjem. 
Oplægsholdere: Lars K Jensen, Casper Klentz-Kitenge

Få et indblik i hvordan ét af landets største mediehuse arbejder med annoncørbetalt indhold, der skaber værdi for mediet, annoncøren og ikke mindst målgruppen.
Oplægsholdere: Maria Topp, Maria Rossen, Christel Rex Laugen

Mille Sjøgren forlod Danmark i 2012, men har passet sin freelanceforretning sideløbende med sine rejser. Hvordan forlader man et fast, trygt job til fordel for et digitalt nomadeliv? Få de bedste råd til, at skabe et arbejdsliv uden fast arbejdsplads.
Oplægsholder: Mille Bruun Sjøgren 

Slut med tilfældige nyheder fra de sociale medier. Kom og se, hvordan du spænder et nyhedsfiskegarn ud under, over og på begge sider af dit stofområde.
Oplægsholder: Jan Birkemose 

Få fem fede tricks til at få de gode klip med hjem på din mobil - og sæt dem sammen, så det holder på nettet.
Oplægsholdere: Kåre Jensen

De nominerede til FUJ’s Aktualitetspris præsenterer arbejdet bag deres projekter. Prisen går til journalisten/ journalisterne, der har bedrevet undersøgende journalistik i dækningen af en aktuel fælleshistorie i konkurrence med andre medier. 
Vært: Henrik Jensen

De nominerede til FUJ’s Metodepris præsenterer arbejdet bag deres projekter. Prisen går til journalisten/journalisterne, der har benyttet den mest nyskabende metode i arbejdet med en undersøgende historie. 
Vært: Sebastian Gjerding

De nominerede til FUJ’s Formidlingspris præsenterer arbejdet bag deres projekter. Prisen går til journalisten/ journalisterne, der har formidlet en undersøgende historie bedst. 
Vært: Sofie Synnøve Herschend

De nominerede til FUJ’s Graverpris præsenterer arbejdet bag deres projekter. Graverprisen går til journalisten/journalisterne bag årets vigtigste, undersøgende historie. 
Vært: John Hansen

Hør om de største dilemmaer og effektive greb til at tøjle vilde kommentarfelter - og vær med i det interaktive debatoplæg, når vi tester hvilke kommentarer, du vil slette og hvilke du vil lade stå. 
Oplægsholdere: Poul MadsenLumi ZuletaNéte Gerlach
VærtNadia Nikolajeva

I foråret kom det frem, at musiktjenesten Tidal fabrikerede 320 millioner falske afspilninger. Hør de to norske journalister bag afsløringen fortælle, hvordan de gik til historien.
Oplægsholdere: Kjetil SæterMarkus Tobiassen
Vært: John Hansen

Selvom den officielle pensionsalder overskrides, ønsker mange af os at blive ved med at arbejde. Få inspiration til, hvordan du fører dit arbejdsliv ind i en ny æra.
Oplægsholder: Abelone Glahn

Hør den tredobbelte vinder af prisen Årets Pressefotograf, fortælle om sin nyeste bog, der går tæt på den colombianske borgerkrig.
Oplægsholder: Mads Nissen

Gør din arbejdsdag lettere og din formidling bedre med fem digitale kneb serveret af journalistisk lektor ved Syddansk Universitet Filip Wallberg.
Oplægsholder: Filip Wallberg

Ny platform vil sælge artikler stykvis til danskerne. Information lever af abonnementer, men er åben for ideen. Hør om alle fordele og ulemper ved mikrobetaling.
Oplægsholder: Morten Olesen, Mohammad HoneiniStine Carsten Kendal, Esben Hørning SpangsegeJakob Moll
Vært: Jan Birkemose

Bør medierne have en strategi for lyd, der rækker udover de efterhånden klassiske podcasts? Få indsigt i den digitale udvikling, og hør Zetland fortæller om deres erfaringer med oplæste artikler.
Oplægsholdere: Lars K. JensenHakon Mosbech

Det er gammeldags at tænke i abonnenter, kunder og annoncører, i dag handler det om fællesskaber og medlemmer. I denne session skal du møde to internetmedier, der har taget tankegangen til sig.
Oplægsholdere: Brielle Morgan, Maaike Goslinga
Vært: Didde Elnif

Mandag d. 5. november
 

NB: Denne session er på engelsk
Hvordan er hverdagen i terrorroganisationen Islamisk Stat? Det har New York Times-journalisten Rukmini Callimachi søgt at afdække både på skrift og som podcast.
Oplægsholder: Rukmini Callimachi
Vært: Jakob Sheikh

Hvordan lægger man arm med nogle af verdens stærkeste og mest magtfulde virksomheder? Margrethe Vestager har taget kampen op mod flere internationale giganter for at sikre fri og fair konkurrence.  
Oplægsholder: Margrethe Vestager
Vært: Charlotte Harder

NB: Denne session er på engelsk
Med obskure locations, overraskende temaer og modeller hevet ind fra gaden vinder Julia Fullerton-Batten priser for både kunstfotografi og hendes kommercielle projekter. Den verdenskendte kunstfotograf fortæller om sine projekter og arbejdet bag dem i et interview med eksempler fra hendes bagkatalog.
Oplægsholder: Julia Fullerton-Batten

UX-ekspert Casper Klenz-Kitenge giver en introduktion til UX og fortæller, hvordan du skaber gode brugeroplevelser blandt andet ved hjælp af din eksisterende viden om brugerne. 
Oplægsholder: Casper Klenz-Kitenge

Grafisk designer Malene Hald viser dig, hvordan du laver infografikker, som er tro mod dit datamateriale og understreger din historie eller dit budskab bedst.
Oplægsholder: Malene Hald

Blockchains og kryptovaluta forandrer mediernes tilværelse. Mød en startup, der udfordrer fundamentet under medierne og hør om alternative forretningsmodeller. 
Oplægsholdere: Thomas NicoletSøren Pedersen, Jeppe Mølgaard Thomsen 
Vært: Henrik Føhns

Undgå at skrive digitalt indhold på mavefornemmelser. Lær, hvordan du rammer din målgruppe på baggrund af en datadrevet beslutning.​​​​​​
Oplægsholder: Mathilde Dybdal

Ved at automatisere de e-mails, som du sender til dine kunder eller brugere, kan du spare både tid og øge din konverteringsrate. Lær, hvordan E-mail Automation kan være et vigtigt værktøj i din marketings- eller kommunikationsstrategi.  
Oplægsholder: Casper Ackermann

Hvordan arbejder man bedst med at få og udvikle idéer? Få inspiration fra skaberne bag ‘Historien om Danmark’ DR1, ‘Prinsesser fra Blokken’ DR3 og ‘Illegal i Danmark’ TV2, som alle var nominerede til årets nyskabelse ved TV-prisen 2018.
Oplægsholdere: Eva RødbroThomas Houkjær, Kaare Gotfredsen
Vært: Emil Sunesen

FOA fortæller, hvordan de har segmenteret deres medlemsmagasin, så det bedre afspejler medlemmernes interesser og fagligheder.
Oplægsholder: Gitte Hejberg
Vært: Karen Gahrn 

Pelle Nilsson fra Resonans Kommunikation viser, hvordan du kan planlægge og styre effektiv kommunikation med et nemt værktøj.  
Oplægsholder: Pelle Nilsson

Hør de to Cape Town baserede journalister, Helle Maj og Jørn Stjerneklar fortælle om dokumentaren ’Hvid mands dagbog’, der skildrer én af de mest spektakulære danske seriekriminelle i nyere tid.  
Oplægsholdere: Helle MajJørn Stjerneklar

Kast dig over Canva og infogr.am, når du kommer hjem fra Fagfestival. Det kan være svaret på dit akutte behov for en grafisk illustration af et facebookopslag, men det kan også meget mere. 
Oplægsholder: Kåre Jensen

Tag din krop og psyke med på job – uden at tage skade af det. Kom og afprøv en mental styrketræning, som du kan få gavn af i hverdagen. 
Oplægsholdere: Mette Borregaard Andersen, Mitzi Svenstrup

Om ti år er de traditionelle medier skrumpet endnu mere, mens private virksomheder og organisationer i stedet er blevet hovedleverandører af kvalitetsjournalistik til folket – helt gratis.
Oplægsholder: Lasse Meldgaard Bloch

Få gode grunde og et par ideer til hvordan du kan udfordre og ændre indgroede og ubevidste vaner på din redaktion, så jeres kildearkiv bedre repræsenterer befolkningen.
Oplægsholdere: Astrid Dynesen, Marie Valentin Beck, Heidi Robdrup
Vært: Tine Johansen

Se et udsnit af Danmarks bedste undersøgende journalistik fra det forgangne år. Vinderne fra FUJ-prisoverrækkelsen fortæller om deres prisvindende projekter.
Vært: Mathias Friis

I september kom DBU og Spillerforeningen på ny i en konflikt, der trak overskrifter i alle landets medier. Tidligere kommunikationschef i DBU og ekspert i retorik gennemgår DBU’s kommunikation – interessenterne, aktørerne og kriserne.
Oplægsholdere: Lars Berendt, Simon Skibsted
Vært: Bo Therkildsen

Har du råd til at blive væk, når Individuel Rådgivning sparker mandagen godt i gang? 
Oplægsholdere: Stine Daugaard, Susanne Svendsen

Kom med ind i maskinrummet og hør om arbejdet bag Berlingskes afsløring af hvidvask i Danske Bank. Mød de tre journalister, der har brugt to år på at blotlægge skandalen.
Vært: John Hansen
Oplægsholdere: Eva Jung, Simon BendtsenMichael Lund

Budskaber drukner i mediestrømmen, og ingen orker egentlig at læse endnu en nyhedsartikel om de varme lande. Alligevel lykkes det Plan Børnefonden at få hul igennem til en bredere målgruppe - gennem underholdning og følelser.
Oplægsholder: Signe Holme 

Mød to ledere, der har sat kreativiteten i system, så de og deres medarbejdere hver dag kan tænke nyt i deres arbejde med henholdsvis journalistiske indslag og kampagneudvikling.
Oplægsholdere: Ann Lykke DavidsenSophie Alexandrine
Vært: Bo Therkildsen

Ved Årets Pressefoto blev tre tv-indslag 'diskvalificeret' af juryen, der mente, at filmmagerne brugte mindreårige uetisk i filmene. Kom til en diskussion om, hvad der er etisk forsvarligt at vise i tv-mediet.
Oplægsholdere: Jørn Stjerneklar, Nicolai Brix
Vært: Lars Lindskov

De unge er i høj kurs, men svære at nå. Mød nogle af folkene bag TV 2 Echo, DR Ung Digital og TV 2/Fyn, der producerer indhold til en generation opvokset med ubegrænset adgang til information og underholdning.
Oplægsholdere: Rikke BekkerSigne Kjær LindboeSofie Dambæk RasmussenDavid Brorson FichKaare Sørensen
Vært: Didde Elnif

Borgerne følger ikke længere de samme medier, og stoler hverken på politikere eller journalister. Deltag i debatten om, hvordan vi sikrer tilliden i mediebilledet.
Oplægsholdere: Mette BockRasmus NordqvistAske Kammer
Vært: Mads Løkke Rasmussen

Fagfestival

Andreas Weiland

Fagfestival 2020 nærmer sig

Sæt kryds i kalenderen 1.-2. november 2020