Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Flyer på Fagfestival: Tilbyd Snowden asyl

Organisationsgruppen under Dansk Journalistforbund vil have hovedbestyrelsen i forbundet til at skrive et åbent brev til regeringen, hvor man opfordrer dem til at tilbyde Snowden asyl i Danmark.

Flyers om Snowden-asyl

Alex Luka Ladime Denne flyer blev delt ud efter livestreamingen med Snowden søndag på Fagfestival.

BLOW THE WHISTLE – Er du enig i, at Snowden skal tilbydes asyl i Danmark, så giv fløjten et blæs

En flyer med ovenstående tekst blev uddelt efter live-transmissionen med Snowden med en tilhørende plastikfløjte på Fagfestival '16, men hvem er det, som mener, at vi skal blæse i fløjten?

Flyeren er uddelt af Organisationsgruppen under Dansk Journalistforbund. Gruppen har før ytret et ønske om, at hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund skriver et åbent brev, hvori de opfordrer regeringen til at tilbyde Edward Snowden fri indrejsetilladelse og statsborgerskab.

”Vi sendte et brev til hovedbestyrelsen om at tilbyde Snowden asyl i Danmark, men det var ikke et punkt på dagsordenen. Så der skete ikke rigtigt mere efterfølgende,” siger Jørn Albertus, formand i Organisationsgruppen.

Det er en sag, som Organisationsgruppen har arbejdet for længe, og Snowdens live-transmission søndag på Fagfestival ’16 gav dem en anledning til at gøre opmærksom på sagen igen.

Formanden for Dansk Journalistforbund, Lars Werge, siger, at forbundet ikke vil skrive et åbent brev, hvor man opfordrer regeringen til at tilbyde Snowden asyl.

”Dansk Journalistforbund går ikke ind i enkeltsager, som Snowden-sagen, så det kommer vi ikke til at gøre. I stedet fokuserer vi på at oplyse om digital overvågning blandt andet ved at tilbyde undervisning i kryptering og digitalt selvforsvar,” siger han.

Edward Snowden fik, efter de spektakulære afsløringer om amerikansk masseovervågning, tildelt et års midlertidigt asyl i Rusland. Opholdstilladelsen blev i september 2014 forlænget i yderligere tre år. Den amerikanske regering ønsker fortsat Snowden udleveret til USA med henblik på retsforfølgning.

En gruppe studerende fra DMJX dækker Fagfestival '16 som del af et undervisningsprojekt

Kommentarer