Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fagfestival slår Venstres landsmøde: Vi stor-tweeter om os selv

Når 1200 mediefolk samles i Odense til fagfestival, så kan ikke engang Venstres velsmurte partimaskine følge med på de sociale medier.

Hashtag på Twitter.

Kl. 12.52 søndag middag: Twitters liste over, hvilke ord der lige nu hitter i Danmark. Top 3 er: DJs Fagfestival, Venstres Landsmøde og engelsk fodbold.

I Danmark er Twitter primært for politikere og journalister – og lidt for fodboldentusiaster og andre sportsfans.

Men hvis tweets skal optælles som en fodboldkamp, så vinder journalisterne på Fagfestival denne søndag, der afholdes samme dag som Venstres landsmøde.

Fagfestival slår nemlig Venstres landsmøde i den direkte konfrontation på Twitter, hvor hashtagget #fagfestival trender mere end hashtagget #vlm16.

Whistlebloweren Edward Snowden optrådte søndag formiddag som startskud til DJ’s Fagfestival ’16. Selv om det ‘kun’ var på et videolink fra Snowdens eksil i Moskva, gav det alligevel både før, under og efter et boom i Twitter-hashtagget #fagfestival.

Snowden er åbenlyst en superstjerne blandt deltagerne på Fagfestival - også på sociale medier. I virkelighedens videointerview gav salen ham flere gange undervejs stor applaus.

Det eneste emne, der er mere populært end Snowden på #fagfestival-hashtagget, er… os selv; Vi Fagfestival-tweeter om vores egen heldige tilstedeværelse.

Udvalgte tweets om Fagfestival:

  • "Hænger ud med Snowden på #fagfestival", skriver brugeren @aslakransby.
  • "I morgen varmer @Snowden op til en debat med @JohansenTine, og @Peterkofod og jeg er på #fagfestival. Det er da i grunden okay", skriver @fiwa.
  • “Nerver på? Nej da, slet ikke efter @journalistendk's opvarmning til @DJFagfestival... ? #fagfestival #Snowden http://journalisten.dk/… “, skriver @FrejaWedenborg, der var vært ved Snowden-arrangementet.
  • “Tror i øvrigt, at jeg er dagens første fadølskunde i loungebaren. De unge damer bag disken var i hvert fald overraskede. #fagfestival”, skriver @lorentsen_m.

  • “På sidste #fagfestival var jeg den der twittede mest. Men flere journos er kommet på Twitter, så konkurrencen bliver hård i år.”, skriver ‏@Risbro.

En gruppe studerende fra DMJX dækker Fagfestival '16 som del af et undervisningsprojekt

Kommentarer