Gå til hovedindhold
Bliv medlem

FUJ-priserne 2024

Uddeling af FUJ-priserne 2024.

Amalie Haum

Amalie Haum Vinderne af Gravenprisen 2023 blev journalisterne Astrid Fischer, Jonas Deiborg og Laura Marie Sørensen fra DR. De vandt for ”Kræftsagen”.

Endelig udløses spændingen, når Foreningen for Undersøgende Journalistik uddeler årets fire FUJ-priser til den bedste og mest inspirerende undersøgende journalistik fra det seneste år. Der er fire FUJ-priser: Aktualitetsprisen, Formidlingsprisen, Metodeprisen og naturligvis den store hovedpris: Graverprisen.  

Alle fire priser adskiller sig fra andre journalistiske priser ved at dykke dybt i den journalistiske metoder. Hvis man skal have en FUJ-pris, er det ikke nok at have gode kilder, at have et stort skrivetalen eller at være ihærdig. Priserne gives først og fremmest til dem, der graver grundigere og mere konsekvent end de fleste - og som samtidigt afdækker ny og væsentlig viden for offentligheden. 

Så vær med, når spændingen udløses og prisen, der tidligere er givet til banebrydende projekter som Hvidvasksagen i Danske Bank, Plejehjemmene bag facaden og Mørkelygten, bliver uddelt.