Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT. Sådan får vi flere nye ansigter i mediebilledet

Få gode grunde og et par ideer til hvordan du kan udfordre og ændre indgroede og ubevidste vaner på din redaktion, så jeres kildearkiv bedre repræsenterer befolkningen.

DJ grafik

Mathias Stilling Ambus

Hvornår

05. november 2018 09:30-17:00

Hvor

Odeon, Odeons Kvarter 1, 5000 Odense

Er den danske mediebranche egentlig bevidst omkring sin indflydelse i forhold til repræsentation? Og hvilket ansvar, der ligger i sådan et magtgreb?

Det vil sociolog Marie Valentin Beck sætte et konstruktivt spørgsmålstegn ved – og samtidig give udenlandske eksempler på, hvordan redaktionen bag Deadline på DR2 siden 2016 har overvåget og evalueret deres kildevalg til alle udsendelser for at sikre et mere retvisende nyhedsbillede.

Redaktionschef, Heidi Robdrup, deler konkrete erfaringer og indgår i en snak om mulige værktøjer til andre, der også ønsker at medvirke til et mere repræsentativt mediebillede.

Foreningen Pluralisterne hjælper via crowdsourcing blandt andet medier med at udvide kildenetværket og fremme pluralismen i nyhedsbilledet. Astrid Dynesen fra Pluralisterne fortæller hvordan journalister kan finde vej til nye ansigter og synsvinkler på aktuelle emner. 

Vært: Tine Johansen