Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT. Moderne medier satser på fællesskabet 

Det er gammeldags at tænke i abonnenter, kunder og annoncører, i dag handler det om fællesskaber og medlemmer. I denne session skal du møde to internetmedier, der har taget tankegangen til sig.  

Fagfestival

Mathias Stilling Ambus

Hvornår

04. november 2018 09:30-17:00

Hvor

Odeon, Odeons Kvarter 1, 5000 Odense

Da det hollandske digitale medie, De Correspondent, lancerede deres medie indsamlede de svarende til over syv millioner kroner på otte dage. I dag har de flere end 60.000 betalende medlemmer, og er på vej til at indtage det amerikanske og engelsksprogede marked med mange millioner kroner i ryggen fra investorer. Hør redaktionschef Maaike Goslinga fortælle om tankerne bag og planerne for det digitale medie fra Amsterdam. 

Discourse Media fra Vancouver, Canada, indsamlede i år svarende til næsten fire millioner kroner, da de annoncerede en plan for et landsdækkende medietiltag, der (med ti nedfældede principper) eksempelvis vægter konsekvenser over klik, praktiserer ’langsom journalistik’ og lytter uafbrudt. Hør Brielle Morgan, undersøgende journalist hos Discourse, fortælle om arbejdet for at sikre mediets medlemmer grundig journalistik og repræsentativitet i mediebilledet. 

Didde Elnif, journalistisk lektor på Center for Journalistik, moderer den efterfølgende debat. Vi bruger debatværktøjet Slido, så medbring mobil eller andet udstyr med indbygget internet.