Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT. Hvor bevæger bladtegningen sig hen?

Mød bladtegnerne Khalid Albaih og Christoffer Zieler i samtale med Lars Refn om, hvilke kræfter bladtegningen kan sætte i bevægelse – og hvor den selv er på vej hen.

DJ logo

Mathias Stilling Ambus

Hvornår

04. november 2018 09:30-17:00

Hvor

Odeon, Odeons Kvarter 1, 5000 Odense

Skal bladtegningen være simpel og enkel i et internationalt forståeligt sprog og med metaforer, som alle kan forstå? Eller må bladtegningen godt være kompliceret og spille på en specifik læserskarers viden og billedunivers? Det er nogle af de spørgsmål formand for Bladtegnerne i DJ, Lars Refn, vil diskutere i debatten med de to bladtegnere, Khalid Albaih og Christoffer Zieler.  

Khalid Albaih er en sudansk bladtegner, der bor i København, som en del af fribyordningen, hvor man som kunstner får midlertidig opholds- og arbejdstilladelse. Under kunstnernavnet @khalidalbaih udgiver han politiske karikaturtegninger, der adresserer Sudans politik, og udviklingen i den arabiske og vestlige verden. 

Christoffer Zieler er årets bladtegner i Danmark. Han er belønnet med både Pentel-prisen, der er Danske Bladtegneres egen pris, og Ping-prisen, som årets journalistiske tegner. Christoffer Zieler er eksponent for en ny og mere intellektuel trend i faget. Han ser verden i et magisk intellektuelt lys og tillader sig at stille store krav til læserne.