Gå til hovedindhold
Bliv medlem

CV - nyt forslag

Et CV's eneste formål er at få dig til en samtale. Det virker måske banalt, men mange kommer til at blande andre formål ind i deres CV-skrivning. Men et CV skrives ikke med det formål at være så objektivt korrekt som muligt. Det skrives heller ikke med det formål, at der skal stå flest mulige sandheder om dig. Formålet er kun, at du skal blive kaldt til samtale.

Sandt, relevant og interessant

Du må aldrig skrive noget usandt i dit CV. Men vigtigt er også, at det, du skriver, skal på én gang være sandt, relevant og mere interessant for arbejdsgiveren end det, de andre skriver.

Start med et altomfattende brutto-CV

Her skriver du alt ind, stort og småt, uden at bekymre dig om, hvor meget det fylder. Benyt dig af omvendt kronologi og emneinddeling (fx erhvervserfaring, uddannelse, kurser, tillidshverv, interesser). Dit brutto-CV skal ikke sendes til arbejdsgivere, men fungere som det råmateriale, du bruger til at forme et målrettet, prioriteret og unikt CV til hver eneste ansøgning.

De tre ting, de helst vil have fat i

Når du komponerer dit effektive CV, skal du overveje, hvilke tre ting fra dit CV, som netop denne arbejdsgiver finder mest værdifuld og attraktivt. For at du kan skille dig ud i en bunke med 100 ansøgninger og CV’er, er det afgørende, at du prioriterer i dit CV. Du står ikke stærkest ved at skrive ”det hele” og så håbe, at arbejdsgiveren vil kunne lide noget af det. Du skal vælge tre ting, du vil satse på og så folde dem ud.

Kill your darlings

For at få plads til at folde de tre vigtigste ting i dit CV ud, vil du være nødt til at give mindre plads til andre ting.

  • Udvælg de vigtigste erfaringer og udfold dem. Beskriv fx dine opnåede resultater og kompetencer.
  • Skær ind til benet og beskriv dine valgte erfaringer kort. Hvad er vigtigst at få nævnt?
  • Husk, at det element, der er attraktivt for den ene arbejdsgiver, måske er værdiløst for den anden. Tænk som din potentielle kommende arbejdsgiver – hvad er værdifuldt?

Hvorfor bliver de glade for dig, og du for jobbet?

For at kunne skrive et effektivt og attraktivt CV skal du, ligesom ved ansøgning, lave en grundig research og forberedelse. Først når du har lavet din research og præcist ved, hvad kerneopgaven i stillingen er, og hvordan du konkret vil løse opgaven, kan du udvælge, hvilke elementer i dit CV der bedst dokumenterer, at du faktisk vil kunne løse opgaven.

Personlighed

Dit CV må også gerne vise noget personlighed, og det kan være en god idé at have et kort afsnit med dine interesser, hobbyer og evt. en sjov detalje om dig, der giver en anden vinkel på din person, som joberfaring og uddannelse ikke viser.

  • Et godt og vellignende portræt.
  • Link til din LinkedIn-profil 
  • Referencer: har du en god reference, som også er kort og ligetil? Så brug den på dit CV

 

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk