Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Clone - CV

De fleste ved, at det ikke er effektivt at sende den samme standard-ansøgning som svar på forskellige stillingsopslag. Færre ved, at det er ineffektivt at sende det samme standard-CV med forskellige ansøgninger. Et effektivt CV skal være prioriteret og målrettet den enkelte ledige stilling.

Et CV skrives med et eneste formål: At du skal blive kaldt til samtale. Det virker måske banalt, men mange kommer til at blande andre formål ind i deres CV-skrivning. Men et CV skrives ikke med det formål at være så objektivt korrekt som muligt. Det skrives heller ikke med det formål, at der skal stå flest mulige sandheder om dig. Formålet er kun, at du skal blive kaldt til samtale.

Det, du skriver, skal på én gang være sandt, relevant og mere interessant for arbejdsgiveren end det, de andre skriver.

DJ's Karriereteam

Sandt, relevant og interessant

Du må aldrig skrive noget usandt i dit CV. Men pointen er også, at det ikke er nok, at det, der står i dit CV, er sandt. Det, du skriver, skal på én gang være sandt, relevant og mere interessant for arbejdsgiveren end det, de andre skriver.

Start med et altomfattende brutto-CV

Her skriver du alt ind, stort og småt, uden at bekymre dig om, hvor meget det fylder. Benyt dig af omvendt kronologi og emneinddeling (fx erhvervserfaring, uddannelse, kurser, tillidshverv, interesser). Dit brutto-CV skal ikke sendes til arbejdsgivere, men fungere som det råmateriale, du bruger til at forme et målrettet, prioriteret og unikt CV til hver eneste ansøgning.

De tre ting, de helst vil have fat i

Når du komponerer dit effektive CV til din ansøgning til en given stilling, skal du overveje, hvilke tre ting fra dit CV, som netop denne arbejdsgiver har allermest fidus til og allerhelst vil have fat i. For at du kan skille dig ud i en bunke med 100 ansøgninger og CV’er, er det afgørende, at du prioriterer i dit CV. Du står ikke stærkest ved at skrive ”det hele” og så håbe, at arbejdsgiveren vil kunne lide noget af det. Du skal vælge, hvilke tre ting du vil satse på, og så folde dem ud.

Kill your darlings

For at få plads til at folde de tre vigtigste ting i dit CV ud, vil du være nødt til at give mindre plads til andre ting. Nogle af dine darlings skal myrdes, for at der bliver ordentlig plads til andre. Husk, at det element, der er attraktivt for den ene arbejdsgiver, måske er værdiløst for den anden. Og du er ikke nødt til at skrive alt, du har oplevet i dit liv.

Hvorfor bliver de glade for dig, og du for jobbet?

For at kunne skrive et moderne, effektivt CV skal du i forvejen vide det samme som for at kunne skrive en moderne, effektiv ansøgning. Først når du har lavet din research og præcist ved, hvad kerneopgaven i stillingen er, og hvordan du konkret vil løse opgaven, kan du udvælge, hvilke elementer i dit CV der bedst dokumenterer, at du faktisk vil kunne løse opgaven, som du påstår.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk