Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Webinar: Morgenmøde for ledere: Seksuelle krænkelser, magt og ledelse

Det bør en leder vide om seksuelle krænkelser, magt og ledelse.

Den seneste tids krænkelsessager i den danske presse, har gjort det klart at ledere er nødt til at forholde sig aktivt til hvordan samspillet er mellem magt, ledelse og seksuelle krænkelser udspiller sig på arbejdspladsen. Hvornår er der tale om seksuelle krænkelser, og hvad betyder magt og ledelse i disse sager? Hvor meget skal der til før organisationen bør sanktionere og hvad gør du som leder, hvis du for alvor ønsker at forebygge krænkelser i fremtiden.

Coverbillede

DJ

Hvornår

01. december 2020 09:00-11:00

Hvor

Online

Pris

Gratis for medlemmer

Type

Webinar

For ledere er det vigtigt at vide, hvordan krænkelser defineres og forstås i lovgivningen. Ledere bør også vide, hvad magt gør ved os og hvordan vi kan arbejde systematisk med at skabe kulturer præget af tryghed.

Få indsigt i Arbejdstilsynets definitioner og krav til arbejdsgiver ifm. krænkende handlinger samt konkrete redskaber til at forebygge og håndtere krænkelser på arbejdspladsen, herunder do’s and do’nts og faldgruber som lederen bør kende, således at sager på arbejdspladsen ikke ender i øgede konflikter eller ligefrem i medierne. 

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervej, så forbered gerne, hvad det lige netop optager jer i forbindelse med krænkende handlinger.     

Oplægsholder:
Erhvervspsykologisk chefkonsulent Lene Eriknauer fra Hartmanns. Lene har speciale i psykologi og ledelse og solid erfaring i at styrke og udvikle bæredygtige arbejdsfællesskaber. 

Målgruppe:
Arrangementet er forbeholdt ledere, altså medlemmer som har ledelsesansvar.

Arrangør:
Arrangementet er en del af rækken af samarbejdet omkring arrangementer for ledere under titlen 'Inspiration og værktøjer til dig som er leder'.

Mødet er arrangeret af Forbundet Arkitekter og Designere (FAOD) i samarbejde med ATO (Ansatte Tandlægers Organisation), Dansk Journalistforbund, Dansk Psykolog Forening, Danske Scenografer, Den Danske Dyrlægeforening, DM (Dansk Magisterforening), Forbundet Kultur og Information, Forbundet Kommunikation og Sprog, JA og Konstruktørforeningen.

Det er vigtigt, at du deltager live i mødet, så du har mulighed for at påvirke, hvad der sker undervejs! Du kan deltage aktivt ved at være med på chatten undervejs. Her kan du skrive kommentarer, spørgsmål og videndele med de andre deltagere. Vi kommer også til at sende deltagerne i virtuelle grupperum undervejs. Her vil du få mulighed for at vende oplægsholderens spørgsmål i grupper af 4 eller 5. 

Når mødet er åbnet, slår du mikrofon FRA, men ikke kamera. Vi vil gerne se alle deltagere. Du kan vælge, om du vil se alle deltagere eller kun oplægsholderen. Det gør du i funktionen ’view’ øverst i højre hjørne. Chatfunktionen finder du i menuen nederst på din skærm

  • Du kan logge ind fra kl. 8:50 
  • Arrangementet starter kl. 9:00
  • Arrangementet må IKKE optages og bruges i andre sammenhænge
  • Efter arrangementet vil du få en mail med slides og andet info fra dagens oplæg 

Da mødet afholdes i samarbejde mellem en række organisationer, er det nødvendigt, at vi oplyser dit navn og arbejdssted til den arrangerende organisation. Dermed udveksler vi også oplysning om dit fagforeningsmedlemskab. Ved din tilmelding giver du tilladelse til, at vi kan udveksle disse oplysninger. Oplysningerne udveksles udelukkende med den arrangerende organisation og slettes af denne efter mødet er afholdt. Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage i form af at framelde dig mødet.