Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Webinar: Kan kommunikation skabe valgfest?

Hør Chefkonsulent i KL fortælle om kampagnen ”Stem med”, der skal få borgerne til stemmeurnerne ved kommunal- og regionalvalget den 16. november – og gør det til den valgfest, alle har lyst til at være en del af.

Hvornår

30. september 2021 08:15-09:15

Hvor

Online

Type

Webinar

Hvordan formidler du kommunal- og regionalvalg, så det er vedkommende og fængende – også for dem, som føler, der er lang vej ned til stemmestedet, og at ”livet er for kort til kommunalpolitik”? Det kan du blive meget klogere på i dette webinar.

Tilbage i 2009 var valgdeltagelsen ved kommunal- og regionalvalget den laveste i 35 år. Derfor tog KL, Danske Regioner og det daværende Økonomi- og Indenrigsministerium i 2013 initiativ til den første landsdækkende ”Get Out the Vote”-kampagne i forbindelse med kommunal- og regionalvalg. Resultatet var en historisk stigning i valgdeltagelsen i 2013 – og en fastholdelse i 2017.

Laura Friberg, der er Chefkonsulent i KL og KL’s projektleder ved kampagnerne, fortæller om kampagnen ”Stem med”, der i år skal få borgerne til stemmeurnerne, og som minimum fastholde valgdeltagelsen fra de tidligere år. Indsatsen i 2021 er bl.a. stærkt inspireret af forskning fra Københavns Universitet, som viser, at følelsen af at være en del af et fællesskab, har størst betydning for, om vi stemmer. 

Du kan også blive klogere på, hvordan din organisation eller dit medie kan anvende kampagnens ramme i forbindelse med jeres indsats op til kommunal- og regionalvalget.

Webinar arrangeres af DJ og DJ Kommunikation og er åbne for alle medlem af DJ.