Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Spin, Spam og Spinatfugle? - Oplæg med Lene Rimestad og Tom Heinemann

Flere og flere offentlige institutioner og private virksomheder opgraderer deres kommunikationsberedskab. De ansatte kommunikatører er uddannet til at reagere strategisk på kritik, når det gode omdømme er i fare. Omvendt er de færreste journalister klædt på til at tackle den kontrol og det spin, de bliver udsat for.

Nana Reimers og Lene Rimestad

Hvornår

26. oktober 2021 18:00-20:15

Hvor

Medielab Fyens Stiftstidende, Banegårdspladsen 1, 5000 Odense C

Type

Arrangement

Hvilke strategier har kommunikatørerne, når kritiske journalister graver alvorlige sager frem om fx kritisable forretningsgange og magtmisbrug? Og hvordan kan journalisten forberede sig på det? 

Lige nu kører de lokale politikere hårdt på med at finde deres egne historier, som de kan servere til pressen for at få omtale og opnå stemmer. Hvordan tackler man kommunalvalget med de kritiske briller på?

Kom gerne med dine egne eksempler og erfaringer. Uanset om du er kommunikatør, journalist eller noget tredje.

Freelancejournalist og ph.d. Lene Rimestad og dokumentarist Tom Heinemann, der sammen har skrevet kapitlet om spin i bogen ”Den undersøgende journalistiks metoder” – vil gerne vise konkrete eksempler på strategisk kommunikation og diskutere de forskellige taktikker, som man kan bruge for at gennemskue og måske undgå at falde i kommunikatørernes ’fælder’.

Vi snakker om:

  • spin som strategi
  • de mest almindelige spin-teknikker
  • og hvad du kan gøre for at håndtere dem – personligt og professionelt.

Der bliver serveret sandwich og vand før oplægget.

Tilmeld dig hos Silja Smith sil@fyens.dk

Om oplægsholderne:

Lene Rimestad er uddannet journalist, cand.mag. i dansk og ph.d. i journalistik. Hun arbejder som freelancer med journalistik, kommunikation, undervisning og meget andet. Lene har skrevet ph.d. om redaktionsmøder og har lavet et kvalitativt studie af journalistpraktikanters socialisering på mediearbejdspladser. Hun har redigeret og skrevet dele af bogen ”Den undersøgende journalistiks metoder”. Læs mere på www.rimestad.dk.

Tom Heinemann, murer, journalist og dokumentarist. Driver på 25. år produktionsselskabet Heinemann Media. Har produceret talrige dokumentarfilm for DR, NRK og SVT om globaliseringens bagside og har modtaget FUJ-prisen to gange, været nomineret til Cavlingprisen tre gange og har modtaget mange internationale priser. Foredragsholder og underviser i undersøgende journalistik på blandt andet Filmskolen i Lillehammer i Norge. Se flere af filmene her: www.tomheinemann.dk.