Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Morgenmøde for ledere: Den motiverende samtale

Inden for de sidste par år har flere ledere fået øjnene op for værdien i den motiverende samtale, som er en samtaleteknik hentet fra social- og sundhedssektoren. Lær hvordan du som leder kan få gavn af metoden til at motivere og støtte dine medarbejdere.

Morgenmøde for ledere

Hvornår

16. september 2020 09:00-11:00

Hvor

Mellemfolkeligt Samvirke

Pris

Gratis

Type

Morgenmøde

Den motiverende samtale er en måde at kommunikere på, når vi ønsker, at andre mennesker finder deres egen motivation til at opnå specifikke mål. Det er en meget konkret metode, med helt basale samtaleværktøjer, der kan gøre enhver samtale bedre. 

I den motiverende samtale arbejder vi med anerkendelse og accept – samtidig med at vi har stor kontrol og styring i samtalen. Det kan vi, fordi vi ved, hvilken vej vi ønsker at gå sammen med den anden. 

Bliv klogere på, hvordan du kan bruge metoden i mere formelle samtaler som MUS og trivselssamtaler, men også i hverdagsarbejdet, hvor du har brug for at styrke dine medarbejderes motivation og trivsel. 

Du lærer: 

  • Hvorfor den motiverende samtale virker i ledelse
  • I hvilke situationer metoden kan bruges i ledelse – med helt praksisnære eksempler
  • Eksempler på elementer fra metoden, som kan inddrages i ledelse 
  • Konkrete værktøjer, som du kan prøve af allerede dagen efter.

Oplægsholder er Malene Akpuaka Brandt Andersen, som har arbejdet med den motiverende samtale i flere år. Blandt andet har hun undervist på diplommodulet i den motiverende samtale for ledere. Malene har en uddannelse som kandidat i Folkesundhedsvidenskab og er nu selvstændig underviser i og foredragsholder om den motiverende samtale.

Vi åbner dørene kl. 8.30 og serverer kaffe/te og en croissant, inden vi starter morgenmødet.

Målgruppe: Arrangementet er forbeholdt ledere, altså medlemmer som har ledelsesansvar.

Deltagergebyr: Det er gratis at deltage (morgenmødet er kun åbent for medlemmer, som er ledere).

Arrangør: Arrangementet er en del af rækken af samarbejdet omkring arrangementer for ledere under titlen 'Inspiration og værktøjer til dig som er leder'.