Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Konference for Arbejdsmiljørepræsentanter

Konference for arbejdsmiljørepræsentanter

Hvornår

02. juni 2021 10:00-16:00

Hvor

Hotel Comwell i Kolding, Skovbrynet 1, 6000 Kolding

Type

Konference

Arrangører: Adina Vind og Tom Hansen, Dansk Journalistforbund

Gæste oplæg: Ditte Darko, journalist og psykolog

Dagens program er følgende:

Kl. 10.00 – 10.15

Velkomst og introduktion til dagen 

2020 stod i Coronaens og Metoos tegn. Arbejdsmiljøet blev udfordret af både hjemmearbejde (hjemmepasning/-skoling), stress og ikke mindst et enormt fokus på krænkelser i arbejdslivet. AMR'erenes rolle er om muligt blevet endnu vigtigere i arbejdet med at skabe sundere arbejdspladser med medarbejdere i trivsel. Dét og meget mere, skal vi arbejde med i fællesskab på en dag hvor erfaringsudveksling og konkrete værktøjer er i fokus.

Kl. 10-15 – 12.00 

Hvordan gør du en forskel som AMR?

• Hvad er min rolle, og hvad forventes der af mig som AMR? 
• Hvordan styrker jeg samarbejdet med TR, ledelsen og HR? 
• Hvordan har corona udfordret rollen/arbejdet som arbejdsmiljørepræsentant? 

Vi præsenterer et udkast til en håndbog for arbejdsmiljørepræsentanten, som vil danne baggrund for en dialog og erfaringsudveksling om rollen som arbejdsmiljørepræsentant og det konkrete arbejde med arbejdsmiljøet. 

I kan efter et par timers oplæg og erfaringsudveksling med hinanden gå til frokost med et større overblik over de forskellige handlemuligheder, I har som arbejdsmiljørepræsentanter.

Kl. 12.00 – 12.45 

Frokost

Kl. 12.45 – 15.45

Hvordan tager du den svære samtale om stress og seksuel chikane? 

Svære samtaler har altid været en del af arbejdet som arbejdsmiljørepræsentant. Men hvordan skal man egentlig gå til en kollega, der har det svært på grund af enten stress og seksuel chikane? 

Det har journalist og psykolog Ditte Darko svaret på. Hun vil med udgangspunkt i spørgsmålet: Hvordan tager jeg en samtale om enten stress eller seksuel chikane med en kollega? holde et oplæg om nutidens to store arbejdsmiljøudfordringer. 

Ditte Darko vil føre os ind i problematikkerne og I vil blive klædt på til at håndtere samtaler om stress eller seksuel chikane. I vil blive introduceret til konkrete værktøjer, som klæder jer på til samtalerne med jeres mest sårbare kollegaer. Der vil være rig mulighed til at spørge og erfaringsudveksle undervejs i processen.

Kl. 15.45 – 16.00

Opsamling på dagen og farvel

//ME