Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Kan vi eje digitale arbejdsplatforme i fællesskab? Erfaringer fra eksisterende nordiske freelance-kooperativer.

Oplever du som freelancer udfordringer med salg, prissætning og arbejdsvilkår generelt? Er du træt af dårlige betingelser på digitale arbejdsplatforme?

Hvornår

24. august 2023 15:00-16:30

Hvor

Online

Type

Webinar

Sammen med en række andre organisationer er DJ klar med to webinarer om demokratisk ejede virksomheders betydning for freelancere og selvstændige. Webinarerne er gratis og åbne for alle, og du kan deltage enten i et eller begge webinarer.

Webinar 1: torsdag d. 24. august kl. 15.00-16.30

Kom og hør hvordan demokratisk ejede virksomheder kan være et svar, og hvilke fordele der kan være i at organisere sig kollektivt. Hvordan kan fremtidens freelance-arbejdsliv se ud, hvis vi fx ejer digitale arbejdsplatforme i fællesskab?

Oplægsholdere webinar 2:
Hjalte Betak (Kooperationen/RUC).Introduktion til kooperative arbejdsplatforme.
Kan vi skabe demokratisk ejede arbejdsplatforme i en dansk kontekst, som kan sikre fair vilkår og større trivsel blandt vidensarbejdende freelancere?­

Lilith Coop, Finland 
Kooperativ ejet af 470+ freelancere medejere fra professioner som musik, film & TV, grafisk design, kunst og håndværk, kommunikation og oversættelser.

MediaKunta, Finland
Kooperativ ejet af 300+ medie- og kommunikationsprofessionelle, herunder journalister, fotografer, grafiske designere, illustratorer, redaktører og oversættere. Udsprunget af det Finske Journalistforbund.

SMart Coop SE, Sverige
Del af det europæiske netværk af freelancekooperativer SMart med 30.000+ medlemmer fordelt over 7 lande. Repræsenterer en lang række professioner inden for fx scenekunst, produktion, kommunikation, digitale medier og undervisning.

Q&A – tid til diskussion, deltagerne har mulighed for at stille spørgsmål gennem chatten.