Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Invitation til debatmøde: Har pressen styr på etikken?

Altinget, Danske Medier og Dansk Journalistforbund inviterer til debatmøde om de opdaterede retningslinjer for god presseskik

Bob Katzenelson

Hvornår

19. marts 2024 08:30-10:00

Hvor

Altinget, Ny Kongensgade 10, København K

Type

Arrangement

Hvornår går pressen over stregen? Og hvad er konsekvensen, når det sker? Har pressen også ansvar for kommentarsporet, og skal satire også overholde reglerne om god presseskik?

Det er nogle af de mange spørgsmål, der ofte dukker op i den offentlige debat. Det er også spørgsmål, som blev diskuteret grundigt, da en arbejdsgruppe med repræsentanter fra Dansk Journalistforbund – Medier & Kommunikation, Danske Medier, DR og TV 2 i december præsenterede de opdaterede retningslinjer for god presseskik. 

Og det er også nogle af de spørgsmål, vi vil søge svar på, når Altinget, Danske Medier og Dansk Journalistforbund inviterer til debatmøde om de presseetiske retningslinjer. Mødet er IKKE i Altingets gård, men i lokaler på den anden side af gaden.

Blandt deltagerne vil være en stribe fremtrædende politikere samt redaktører og journalister fra en række forskellige medier, landsdækkende såvel som regionale. 
Som indledning vil formanden for Dansk Journalistforbund, Tine Johansen, kort præsentere de opdaterede retningslinjer for god presseskik. 

Mødet bliver modereret af journalist Jacob Nybroe.

Vi håber, du har tid og lyst til at deltage – og forhåbentlig også til at bidrage til diskussionen med spørgsmål eller kommentarer.  

Deltagelse i debatmødet er gratis.

Læs de presseetiske retningslinjer her: Presseetiske retningslinjer – Om mediernes etiske retningslinjer og hvordan man klager over medierne