Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Hvordan skaber vi mere åbenhed i samfundet? Debat mellem journalister og Djøf'ere

DJ og Djøf har sat sig for at løse den igangværende tillidskrise mellem journalister og embedsfolk. Kom med til parterapi mellem to parter, der engang havde en fin relation, som i de senere år er blevet mere og mere mørklagt. Bemærk: Begrænset antal pladser!

Hvornår

19. september 2023 16:00-18:30

Hvor

Ny Kongensgade 10, 1472 Kbh K

Type

Gå-hjem-møde

Tilmeld dig senest fredag den 15. kl. 16.00!

Der var engang, da journalister via en åben telefonbog kunne finde numre på alle embedsfolk i styrelser og ministerier – kunne ringe dem op og både få baggrund og citater. Sådan er det bestemt ikke længere. 

Tilliden mellem journalister og embedsværk er på et lavpunkt, og samarbejdet knager. Dybvad-udvalgets undersøgelser viser, at embedsværket er forbeholdent overfor samarbejde, når journalister researcher på en historie eller anmoder om aktindsigt. Journalister oplever en mur, når de søger information. 

Handler mistilliden i bund og grund om gensidige fordomme og manglende indsigt i de to professioners arbejdsvilkår? Og hvad er den gode vej videre? I første omgang prøver vi god gammeldags parterapi, hvor repræsentanter for begge sider giver deres bud på, hvad der er gået galt – og hvordan tingene kan rettes op. 

Kom til debat og parterapi i Altingets gård, hvor vi undersøger og debatterer relationen mellem embedsværk og journalister. Arrangementet er for medlemmer af DJ og/eller Djøf.

Mød blandt andre:

Tine Johansen, formand i Dansk Journalistforbund - Medier & Kommunikation
Sara Vergo, formand i Djøf
Knud Brix, chefredaktør på Ekstra Bladet
Helene Kristine Holst, journalist hos Jyllands-Posten
Katrine Nissen, vicedirektør i Miljøstyrelsen
Anahita Khatam-Lashgari, chefkonsulent i Sundhedsdatastyrelsen

Der vil blive budt på lidt godt til både sult og tørst.