Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Hvordan håndterer du at blive chikaneret digitalt?

Hvordan håndterer du bedst at modtage had, trusler, negative kommentarer og anden form for chikane online? DJ inviterer til virtuelt debatmøde, hvor vi sætter fokus på at være i modtagerens rolle.

Hvornår

08. april 2021 16:00-17:20

Hvor

Digitalt

Type

Gå-hjem-møde

Op mod en fjerdedel af DJ's medlemmer har oplevet digital chikane på egen krop. Det er et højt tal - men det betyder også, at du bestemt ikke er alene om at modtage digital chikane. 

I DJ vil vi gerne sætte fokus på, hvordan man håndterer at modtage digital chikane bedst muligt. Derfor har vi inviteret to journalister til at dele deres erfaringer og danne grundlag for en debat om, hvordan vi kan håndtere og måske forebygge digital chikane samt to eksperter i digital chikane og arbejdsmiljø.

Oplægsholdere:

Abdel Aziz Mahmoud, journalist, foredragsholder

Som aktiv debattør på de sociale medier er han vant til at befinde sig på “øretævernes holdeplads”. Dagligt tikker derfor tilsvinende mails ind i hans indbakke. Abdel har derfor om nogen gjort sig erfaringer i adfærd på de sociale medier. 

Sanne Søndergaard,  komiker og forfatter - oprindeligt uddannet journalist fra DJH.

Som følge af sit feministiske og systemkritiske engagement er hun løbet ind stor portion digital chikane - fra dødstrusler til pikbilleder. 

Maia Kahlke Lorentzen, forfatter og forsker

Maia er specialiseret i digital kultur, online had-fællesskaber og digital chikane. Hun har fulgt debatkulturen i mange år og er en erfaren taler og oplægsholder. Forfatter til bogen Kan Trold Tæmmes

Tom Hansen, arbejdsmiljørepræsentant i DJ

Tom Hansen er uddannet psykolog og har lang erfaring med chikane og mobning - både digitalt og analogt.