Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Hvad nu for Afghanistans journalister og medier?

Efter Taliban har overtaget magten, er Afghanistans uafhængige medier, og i særdeleshed kvindelige journalister, stærkt udfordrede. Flere hundrede redaktioner er lukket, og mange mediefolk er truede på livet. En del er gået under jorden, andre har fundet en vej ud af landet. Mød den afghanske journalist Wahida Faizi og Susanna Inkinnen fra IMS (International Media Support), der sammen vil tegne nogle konturer af, hvilken ytringsfrihed og mediedækning afghanerne vil få fremover. Det er dog ikke kun op til Taliban. Tiden er også skelsættende i forhold til, hvordan den vestlige verden agerer for at beskytte Afghanistans frie medier.

Hvornår

26. oktober 2021 17:00-19:00

Hvor

Kosmopol, Fiolstræde 44 i København

Pris

Gratis (No-show-fee)

Type

Gå-hjem-møde

Journalist Wahida Faizi måtte flygte ud af Afghanistan i august og sidder nu i Danmark. Indtil hun måtte flygte, var hun koordinator i Afghan Journalists Safety Commitee, hvor hun blandt andet underviste kvindelige journalister i sikkerhed. Hør hende fortælle om de dramatiske dage efter Kabul faldt, og hvordan hun ser situationen nu. 

Susanna Inkinnen er journalist og IMS’ Afghanistan programme manager. Hun har arbejdet med at forbedre vilkårene for journalisters sikkerhed i Afghanistan i mere end ti år. 

Det meste af debatten vil foregå på engelsk.

Arrangementet er for medlemmer af Kreds 1.