Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Forfatterlounge: "Sådan skrev vi en biografi - sammen"

Står du selv og skal skrive en biografi - er du allerede igang, eller er du bare nysgerrig på, hvordan man styrer processen fra start til slut, er denne lounge oplagt for dig. Vær med når vi mødes fysisk i DJs hyggelige lokaler.

Privatfoto

Hvornår

26. oktober 2021 17:00-19:00

Hvor

Kursuslokalet Gammel Strand 50, Dansk Journalistforbund, 1202 København K

Pris

Fra 30.00 kr.

Type

Kursus

I maj måned udkom ”Nyboe og hans Japan”, en biografi om Svend Nyboe Andersen, som i 1960’erne og 1970’erne var pioner som korrespondent for dansk presse i Tokyo og dækkede Japan i en periode, hvor landet stadig var meget lukket for omverdenen.

Bogen er skrevet af Asger Røjle Christensen, der selv fulgte efter som Tokyo-korrespondent et kvart århundrede senere. Den er blevet til i tæt samarbejde med hovedpersonens datter, Agnete Nyboe Andersen, der tog initiativ til bogen og har fungeret som redaktør og researcher gennem hele forløbet.

Asger og Agnete var klassekammerater på journalisthøjskolen i firserne og til denne forfatterlounge vil de ping-ponge om, hvordan man graver i gammelt materiale, hvordan man vælger ud og skaber overblik, hvordan man organiserer skrivefasen og holder deadline, men frem for alt hvordan man får samarbejdet til at fungere, når man er to om projektet.

Vi glæder os til at kunne afholde denne første fysiske forfatterlounge efter landet lukkede ned, og gense jer i DJs egne lokaler. Tag evt. selv lidt mad og drikkevarer med, som vi kan nyde sammen i pausen - der er nemlig ikke forplejning inkluderet i prisen for loungen. 

Agnete Nyboe Andersen:

Efter endt journalistuddannelse rejste Agnete i 1988 tilbage til Japan, hvor hun boede som barn, gik i japansk skole og lærte sprog og kultur så godt at kende, at hun følte sig som ”halvt japaner”. Hun ville afsøge muligheden for at tage arven op efter sin far, men kom efter syv ugers rejse hjem og valgte at blive i Danmark.

Asger Røjle Christensen:

Året efter, 1989, gjorde Asger imidlertid det samme, som Agnetes far havde gjort. Han flyttede til Tokyo for at arbejde som korrespondent og tog hele sin familie med. Siden har han i to omgange boet tretten år af sit liv i Japan, men har i mellemtiden også haft en række redaktørjob på danske nyhedsmedier.