Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Dansk Journalistforbunds Lederuddannelse DJ LEAD

DJ LEAD er en samlet lederuddannelse for dig som leder i medie- eller kommunikationsbranchen. Uddannelsen henvender sig til både nye og erfarne ledere og giver dig i løbet af seks undervisningsdage et grundlæggende og indgående kendskab til nogle af de vigtigste byggesten i god ledelse.

Hvornår

31. august 2023 09:30
30. november 2023 16:00

Hvor

GL. Stand 50

Pris

Fra 12000.00 kr.

Type

Kursus

Vores to undervisere, Erik Harr og Pia Gede Nielsen, er begge erfarne ledere med stort kendskab til såvel medie- som kommunikationsbranchen. De vil blive suppleret af eksterne oplægsholdere, der hver især kan øse af deres viden om ledelse inden for netop ét af de temaer, uddannelsen omhandler.

Uddannelsen indebærer, at du fra gang til gang læser et mindre pensum (max 30 sider). På undervisningen gennemgås både pensum og supplerende teori, ligesom der vil være indlagt øvelser og oplæg, der sikrer, at vores uddannelse er virkelighedsnær og kan anvendes af dig i din hverdag efterfølgende. Du vil få udleveret et diplom efter endt uddannelse.

Uddannelsen består af 6 moduler:

Torsdag den 31. August 2023: Hvad er god ledelse?:
Grundlæggende ledelsesbegreber, ledelsesstile og kulturer. Indføring i relevant teori og universet omkring god ledelse med fokus på medie- og kommunikationsbranchen.

Mandag den 11. september 2023: Afklaring af din lederidentitet:
Fokus på dig som deltager; hvem du er som leder; dit indre kompas; dine værdier; hvordan du hviler i opgaven. Vi går tæt på dig, og den ledelsesstil, som vil passe på dig.

Tirsdag den 3. oktober 2023: Det relationelle lederskab:
Fokus på, hvordan du leder dine medarbejdere. Hvordan arbejder du med og udvikler gruppen og tilpasser din ledelsesstil i forhold til forskellige personer.

Mandag den 23. oktober 2023: Det strategiske lederskab:
Hvordan kan du som leder bidrage til udviklingen af hele din organisation. Baseret på jeres egne cases. Vi ser på, hvordan du kan agere på det overordnede strategiske niveau, arbejde med alliancer og interessentpleje for at øge din indflydelse som leder.

Torsdag den 16. november 2023: Ledelse i krydspres:
Hvordan håndterer du forandringer og agerer som leder i et krydspres i forhold til nye tendenser – teknologisk, kulturelt, identitetspolitisk, Metoo etc. Konflikthåndtering som et redskab til at få hverdagen til at fungere.

Torsdag den 30. november 2023: Det inspirerende lederskab:
En leder skal altid kunne inspirere sine medarbejdere og organisation, så der skabes følgeskab. Her kigger vi på, hvad der skaber en inspirerende leder, og hvordan man selv kan udvikle sine egenskaber i den retning.


HOVEDUNDERVISERE PÅ UDDANNELSE

Pia Gede Nielsen er ansvarlig for kompetenceudvikling af ledere i Frederiksberg Kommune og har mere end 20 års erfaring som chef og leder af online redaktion.  Før det produktionsleder og tilrettelægger på forskellige tv-produktioner, dokumentar- og OBS-udsendelser hos blandt andre Endemol og Ekstrabladet.  Siden 2008 har Pia on and off undervist i ledelse på DMJX og har stort fokus på, at ledelse er et fag, der kan læres. Med det afsæt var Pia med til at etablere specialforeningen Ledere i DJ og har siden 2019 haft posten som formand under parolen ”God ledelse er godt for alle". 

Erik Harr er direktør i Foreningen af Danske Lægestuderende og driver ved siden af privat konsulentvirksomhed som ledelsesrådgiver. Han blev i 2019 kåret som Årets Leder af Ledere i DJ.
Erik har tidligere været kommunikationsdirektør og -chef i en række organisationer, afdelingsleder i PR-branchen, journalist på Jyllands-Posten og har et indgående kendskab til kommunikations- og mediebranchen. Han er uddannet cand.mag. og har en diplomuddannelse i ledelse.

Læs mere her