Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Bioevent: Skyggen i mit øje

FILM&TVGRUPPEN i DJ inviterer til bio-event

Hvornår

26. oktober 2021 18:45-21:15

Hvor

Grand Teatret, Mikkel Bryggers Gade 8, 1460 København K.

Pris

Gratis (No-show-fee)

Type

Arrangement

Lidt om filmen: 

Om morgenen den 21. marts 1945 er nonnerne og skolekammeraterne Rigmor, Eva og Henry fra Den Franske Skole på Frederiksberg klar til at starte skoledagen. 

Langt derfra - på den anden side af Nordsøen - gør britiske piloter fra Royal Air Force sig klar til en afgørende mission for den danske modstandsbevægelse. 

De sætter kurs mod Shellhuset, Gestapos Hovedkvarter midt i København. På øverste etage har tyskerne anbragt 26 danske fanger som et levende værn. Angrebet lykkes, men ikke langt derfra rammer tragedien. 

Et fly er styrtet ned tæt ved Den Franske Skole, og branden får de efterfølgende bombefly til at tro, at målet ligger under røgsøjlen…

I filmen følger publikum børnene Henry (Bertram Bisgaard), Eva (Ella Nilsson) og Rigmor (Ester Birch) og deres familier, nonnen Teresa (Fanny Bornedal), den danske HIPO Frederik (Alex Høgh Andersen), de britiske piloter Peter (Alban Lendorf) og Andy (James Tarpey), samt to tilfangetagne frihedskæmpere spillet af Jens Sætter-Lassen og Joen Højerslev. Børnenes forældre spilles af blandt andre Danica Curcic, Mads Riisom, Kristian Ibler, Malene Beltoft og Maria Rossing.

SKYGGEN I MIT ØJE er skrevet og instrueret af Ole Bornedal.
Instruktør: Ole Bornedal

Forplejning kl. 18.45 – 19.00
Film kl. 19.00
Samtale kl. 20.45 
Tak for i aften kl. 21.15

Med venlig hilsen

Pari Khadem
Næstformand, event-koordinator, 
kommunikationsansvarlig & kasserer