Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Afholdt webinar om alkoholmisbrug og om at være pårørende

Dette webinar handler om alkoholmisbrug og dets ødelæggende virkning.
Familier med alkoholproblemer er nogle af de mest belastede familier i Danmark, viser danske undersøgelser. Alle forhold bliver påvirket, både hjemme og på arbejdspladsen – og både for misbrugeren og for vedkommendes familie. De skadelige relationelle følger af misbrug er et stort uerkendt samfundsproblem.

Hvornår

21. januar 2021 10:00-11:00

Hvor

Online

Pris

Gratis for medlemmer

Type

Webinar

Vi går tæt på de psykologiske personlighedsforandringer og adfærdstræk hos personen, der udvikler alkoholmisbrug. I Danmark går der typisk 16 år, før en alkoholmisbruger første gang søger hjælp for sit misbrug. I løbet af de år hvor misbruget står på, bliver alle relationer til misbrugeren enten slidte, brudte eller formet af dysfunktionelle mønstre.
Misbrugerens børn og partner rammes hårdest.
 
Lær om dynamikker, problemer og dilemmaer i misbrugsrelationer, og hvordan nogle af problemerne også påvirker arbejdslivet. Hør bud på, hvordan man som pårørende kan bryde de mønstre, som misbrug skaber.
 
Webinar om alkoholmisbrug og om at være pårørende.

  • Misbrugeren. En psykologisk beskrivelse af adfærdsændring hos den, som udvikler et misbrug
  • Hvordan misbrug påvirker de nærmeste relationer
  • Misbrugsfamilien (tabu, isolation, drama, lav mentalisering, utryghed, traumer, skam)
  • Børn - Voksne børn (børneroller, utryg tilknytning, mister barndommen, medafhængighed, lavt selvværd, angst, problemer privat og professionelt etc.)
  • Hvad gør vi med misbrug? Hvad kan du gøre som pårørende? Hvad kan du gøre for dig selv?

 Oplægsholder Kristina Hermann er privatpraktiserende psykolog i København, og forfatter til bøgerne ”Du er ikke alene. En opvækst med alkoholproblemer”, ”Raised in a Bottle -  Free Yourself from a Childhood with Alcoholism” og ”Du kan flyve. Lær at håndtere din flyskræk”.

Hun har siden år 2000 arbejdet med pårørende til mennesker med misbrug. Frem til 2009 var hun leder af familieafdelingen på Danmarks største behandlingscenter Tjele Behandlingscenter. Siden har hun arbejdet som klinisk psykolog i egen praksis. Hun holder foredrag, workshops og kurser, og underviser og efteruddanner behandlere og fagpersonale i pårørendeproblematikker. Se mere på: www.kristina-hermann.dk

Webinaret er gratis og for alle medlemmer af DJ.

Vi optager webinaret og sender link til optagelse og slides til alle tilmeldte. Optagelse og slides kommer siden til at ligge på DJs website bag medlemslogin: 
https://journalistforbundet.dk/afholdte-webinarer-oversigt

Dette webinar er finansieret af ophavsretsfondens SKU-midler.

DJ har fået 150.000 kr. fra Ophavsretsfondens SKU-midler (sociale, kulturelle og uddannelsesmæssige formål) til at aflønne freelancere og selvstændige for at være oplægsholdere på DJ-webinarer. Oplægsholderne har en særlig evne, viden eller indsigt, de gerne vil dele med DJs medlemmer, men har ikke nødvendigvis erfaring med webinarformen.