Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT: Webinar: Forhandling - Skab bedre resultater og bevar den gode relation

Du forhandler mere eller mindre bevidst hele tiden. Lær teknikkerne til den gode forhandling, og hvilke redskaber du kan inddrage i de forhandlingssituationer, du møder - enten med chefen, kunden eller leverandøren.

Forhandling

Michael Werge

Hvornår

04. december 2019 09:00-10:00

Hvor

Online

Pris

Gratis

Type

Webinar

Du forhandler mere eller mindre bevidst hele tiden. Du forhandler både eksternt med for eksempel kunder/klienter, leverandører og myndigheder og internt med for eksempel kolleger og overordnede. Forhandling er nemlig det, du gør, hver eneste gang du gerne vil have andre til at gøre eller undlade at gøre noget.  

Rigtig mange forhandlere går ret ureflekterede til deres forhandlinger. De bruger deres personality, den adfærd der falder dem mest naturlig, frem for bevidst at vælge en tilgang, der passer til den konkrete situation. Nogle gange går det godt og nogle gange mindre godt.  

Formålet med dette webinar er at gøre dig mere bevidst om dine forhandlinger, så du får taget de mest konstruktive skridt til at påvirke de forskellige forløb til din fordel. Du får nogle synlige og let-omsættelige redskaber, som du kan inddrage umiddelbart i de forhandlingssituationer, du møder. Dermed kan du skabe nogle meget bedre resultater uden at gå på kompromis med den gode relation.  

Den gode nyhed er, at det i høj grad er de samme redskaber, der virker, uanset om der er tale om formelle forhandlinger om løn, kontrakter, budgetter m.v., eller om det gælder helt uformelle forhandlinger for eksempel om hverdagsagtige opgaver og tjenester.  

Vi kommer til at fokusere på: 

  • Fordelene ved en interessebaseret forhandlingstilgang frem for en kravsbaseret tilgang, så du kan opnå nogle bedre og mere facetterede resultater og skabe ejerskab hele vejen rundt 
  • Betydningen og tacklingen af de tre forhandlinger om henholdsvis kommunikationen, relationen og indholdet, der altid foregår samtidigt
  • Det gode udspil, indrømmelser og forhandlingsankre 

Kurset holdes af lederen af DJs forhandlingsafdeling, Claus Iwersen. Han har mange års erfaring som bl.a. DJ's chefforhandler på DR, dagbladene i Danske Mediers Arbejdsgiverforening og som rådgiver på andre store overenskomstforhandlinger i DJ-regi. Derudover er han en erfaren rådgiver for enkeltmedlemmer i forhandlingssituationer og som underviser på DJ's tillidsrepræsentant- og forhandlingskurser.