AFHOLDT. Pas på dig selv på sociale medier
Vi hører det ofte. I unge har styr på sociale medier. I er digitale indfødte. Men som ung spirende talent i medie- og kommunikationsbranchen er det vigtigt at du har ekstra ekstra styr på de sociale medier.
Hvornår
15. marts 2018 16:30-19:00
Hvor
Frøberts, DMJX Aarhus
Pris
Gratis for medlemmer af DJ. 50 kroner for ikke-medlemmer.
Type
For alle medlemmer af DJ
Du kommer sandsynligvis til at bruge sociale medier som et arbejdsredskab, og det kan være en sårbar position at stikke næsen frem. Derfor er det vigtigt at du ved, hvordan du tager vare på dig selv på sociale medier. Brug 2,5 timer på at få inspiration til et godt, gennemtænkt præventivt set-up på dine sociale konti, viden om forskellige former for digital chikane, samt et overblik over handlemuligheder, hvis du skulle føle dig udsat for digital chikane.
Sociale medier er rykket ind i mediehusene og det påvirker journalistikken – men også journalisten som menneske. SoMe har i stigende grad en betydning som arbejdsredskab for den enkelte journalist, der ved, hvor vigtigt et godt netværk er. Men når man bruger sine private, sociale platforme som et arbejdsredskab, kan det også medføre utryghed, hvis man modtager uønskede beskeder, eller udsættes for pres i fuld offentlighed.
På denne session er der konkret viden om digital chikane med hård data - hvad ved vi om det? Vi taler: Omfang, art og effekt. Hvor meget foregår det, hvad er det, og hvad sker der ved det. Du får lav-praktiske tips til, hvordan du som journalist på sociale medier kan træffe beslutninger omkring tryghed i sit sociale set-up på de mest gængse sociale platforme. Og du vil møde en holistisk tilgang til digital chikane, der adresserer psykologi, teknik og håndtering af vanskelige situationer.
NB: Kurset er udviklet og målrettet til journalister og journaliststuderende – men også dig, der studerer kommunikation, eller andet og har ambitioner om en karriere i medie- og kommunikationsbranchen kan få værdifuld viden ved at deltage i kurset.
Underviser
Susanna Rankenberg er M.A. i cross-media communication og har drønet rundt på internettet og været social omtrent siden år 2000 på diverse messageboards, fra 2005 som blogger, herefter på twitter og så facebook, instagram, og også (ekstremt modvilligt og ret ringe) på Snapchat.
Hun har arbejdet med sociale medier for DR på DR Partisan, X Factor, og senest som rådgiver for DR Nyheders værter, korrespondenter og ledelse, indtil juni 2017. Og så er der podcasten Techsistens, som hun har lavet siden 2013, hvor hun mener alt muligt om tech og eksistens, blandt andet at vi nu går fra informations-overload til relations-overload.