AFHOLDT. Pas på dig selv på de sociale medier
For de fleste i medie- og kommunikationsbranchen er sociale medier et centralt arbejdsredskab. Men når man bruger sine sociale platforme til synliggørelse af ens arbejde, kan det også medføre utryghed, hvis man fx modtager uønskede beskeder, eller bliver udsat for pres i fuld offentlighed. Man kan komme til at føle sig lidt alene i håndteringen af denne udfordring, når man ikke har en arbejdsgiver at læne sig op ad.
Hvornår
21. november 2018 16:30-19:00
Hvor
Dansk Journalistforbund
Pris
No-show-fee
Brug 2,5 timer på at få inspiration til et godt, gennemtænkt præventivt set-up på dine sociale konti, viden om forskellige former for digital chikane, samt et overblik over handlemuligheder, hvis du skulle føle dig angrebet eller utryg.
På denne session er der konkret viden om digital chikane med hård data - hvad ved vi konkret om omfang, art og effekt. Hvor meget foregår det, mod hvem, hvad er det, og hvordan påvirkes et menneske, der udsættes for chikane. Du får lav-praktiske tips til, hvordan du på sociale medier kan træffe beslutninger omkring tryghed i sit sociale set-up på de mest gængse sociale platforme. Og du vil møde en holistisk tilgang til digital chikane, der adresserer psykologi, teknik og håndtering af vanskelige situationer.
NB: Kurset er udviklet og målrettet til journalister – men andre, der bruger sociale medier kan også få værdifuld viden ved at deltage i kurset.
Underviser
Susanna Rankenberg er M.A. i cross-media communication og har drønet rundt på internettet og været social omtrent siden år 2000 på diverse messageboards, fra 2005 som blogger, herefter på twitter, facebook og instagram.