Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT. Opstartsmøde: Digital selvforsvarsgruppe for DJ-medlemmer

Hvad gør du, når du eller en kollega bliver udsat for digital chikane?
To DJ-medlemmer har taget initiativ til at starte en digital selvforsvarsgruppe mod digital chikane. Vær med fra starten - eller hop på senere.

Digital chikane

Rikke Ahm

Hvornår

21. maj 2019 17:00-19:00

Hvor

Dansk Journalistforbund, Gl. Strand 44, stuen

Pris

Gratis for DJ-medlemmer

Type

Netværksopstart

Når trusler, had eller seksuelle krænkelser pludselig fylder i email-indbakken, på din Facebook-væg eller dine DM’s på Insta, eller når troldene begynder at sprede falske historier om dig på nettet?

Digital chikane af journalister, bloggere og andre kommunikationsarbejdere er et stigende problem.

Et målrettet digitalt chikane-angreb kan opleves som overvældende og enormt ressourcekrævende, for dem det rammer.

Udover den hjælp, vi har krav på fra vores arbejdsplads eller fagforening, har vi brug for et stærkt fællesskab, der kan bakke hinanden op, når troldene angriber. Kolleger, der kan hjælpe til med at bakke hinanden op i trådene på sociale medier, med at tilbagevise falske historier og holde øje med kommentarfelterne, så det hele ikke hviler på offerets skuldre.

Den 21. maj starter Dansk Journalistforbund en digital selvforsvarsgruppe op for alle forbundets medlemmer. Gruppen er en selvorganiseret gruppe for medlemmer, der ønsker at lære bedre teknikker til at forsvare sig selv mod digitale angreb, og som gerne vil være med til at bakke kolleger op, der bliver udsat for angrebene.

Sikkerhedstræner Maia Kahlke Lorentzen giver konkrete tips til hvordan man kan imødegå online troldeangreb, og så taler vi sammen om, hvordan gruppen konkret skal tage form fremover.

Ingen skal stå alene mod troldehæren! Det er gennem fællesskabets styrke, vi kan stoppe den digitale chikane.

Hvis du gerne vil være med, men ikke kan den 21., er du velkommen til at kontakte HB-medlem Freja Wedenborg på frejawedenborg@gmail.com. Og ja, der kommer til at være flere møder i gruppen, også uden for København!

Initiativet udspringer af DJ’s 8. marts-arrangement om digital chikane. Se video fra arrangementet