Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT: Kursus for praktikantvejledere - København

Det kræver mere end blot at kunne sit fag at være en god praktikantvejleder i dag. Derfor har Danske Medier og Dansk Journalistforbund i fællesskab udviklet et kursus for praktikantvejledere i mediebranchen.

DJ kursus

Jakob Carlsen

Hvornår

07. november 2019 09:00-16:00

Hvor

Gammel Strand 46, 1202 København K.

Pris

2.200 kr. plus moms

Type

Praktikantvejlederkursus

Kurset afholdes i Aarhus 19. september

Er du praktikantvejleder, inviterer Danske Medier og Dansk Journalistforbund dig til kursus fordelt på to dage.  

Det første modul Læringsplaner og Coach din praktikant foregår tirsdag d. 17. september. Det andet modul Feedback og den svære samtale foregår torsdag d. 7. november. Kurserne er denne gang udvidet med oplæg om læringsplaner på første modul – ligesom håndtering af sexchikane indgår på andet modul.

Indhold

Undervisningen tilrettelægges som en vekselvirkning mellem oplæg, erfaringsudveksling og øvelser. Formålet er at skabe et fortroligt rum, hvor I kan øve jer i trygge rammer og omsætte viden til egen erfaring, inden I skal hjem og bruge det i praksis.

Modul 1: Læringsplaner og Coach din praktikant
På kurset vil du blive introduceret for alle facetter af coaching lige fra konkrete spørgeteknikker til psykologien og virkemidlerne i effektiv kommunikation. Der vil være afstikkere til coaching som metode og tænkning og rollen som coach.

Underviser er Gitte Svanholm, internationalt certificeret coach og teamcoach (ICC). Gitte er oprindeligt uddannet journalist. Hun har blandt andet arbejdet på Politiken og været intern underviser på avisen. Hun driver sin egen kursus- og konsulentvirksomhed på 10. år, hvor hun tilbyder leder- og teamudvikling, holder foredrag og workshops om ledelse, relationer, samarbejde, stress, kommunikation og underviser i coaching. Gitte blogger om ledelse og samarbejde og har skrevet fire fagbøger, derudover er hun ekstern coach i mediebranchen.

Modul 2: Feedback og den svære samtale
Det ligger i praktikantvejlederens rolle at skulle give konstruktiv og konkret feedback på praktikantens produkt såvel som proces. Men hvordan adskiller man personlighed og produkt, hvornår er der grund til at se på proces før produkt. Hvordan giver man feedback, hvis der er meget lidt godt at komme efter? Og hvordan får du givet din praktikant feedback på personlighed, attitude, hygiejne eller tøjstil?

Underviser er Søren Mikael Rasmussen, partner i Rasmussen & Marker. Tidligere chef i blandt andet DR Kultur, Videnskab og Københavns Radio. Søren Mikael er desuden tidligere praktikantvejleder på Radioavisen. I dag arbejder han med udvikling i kultur og mediebranchen, han har undervist i ledelse i mange afskygninger, efterkritik, feedback og motivation.

Som en del af uddannelsen laves der netværksgrupper mellem praktikantvejlederne. Netværket skal styrke indlæringen og virke som vidensdeling og vidensbank.

Pris

Kurserne koster samlet 2.200 kr. plus moms pr. deltager. Det er normalt arbejdspladsen, der betaler kurset, arbejdstiden og transporten. Der vil blive serveret en let frokost samt kaffe/the.

Forudsætning

For at deltage skal du kunne deltage i begge moduler fordelt på de to dage. Tirsdag d. 17. september er fra klokken 9-16, og torsdag d. 7. november er fra klokken 10-17. 

Kurset udbydes i samarbejde med Praktikudvalget for journalistuddannelser på DMJX, SDU og RUC.