Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT. Faglig torsdagsbar: afslørende journalistik, influencers og sandheden om bureaubranchen

Hvordan sætter du dagsordenen? Som konsulent på et bureau, som graverjournalist, som nichemedie eller som virksomhed, der søger alternative veje til målgruppen? Få inspiration på Faglig Torsdagbar den 22. november.

Faglig torsdagsbar

Rasmus Degnbol

Hvornår

22. november 2018 17:00-20:00

Hvor

Republikken, Vesterbrogade 26, 1620 København

Pris

Gratis for medlemmer

Type

Faglig torsdagsbar

Gå ikke glip af årets sidste faglige torsdagsbar arrangeret af AJKS, Kommunikation og Sprog samt Dansk Journalistforbund.

Her får du tre meget forskellige oplæg om, hvordan kommunikation og journalistik også i 2018 (og frem!) er med til at påvirke debatten og sætte dagsordner.

Denne aften kan du blive klogere på: 

  • En temperaturmåling på influencer-epidemien, oplæg af Emilie Holmbo Jensen, seniorrådgiver hos Kompas Kommunikation
  • Sandheden om bureaubranchen: Er der grænser for kreativitet? Oplæg af Eva Svavars, partner i LEAD Agency
  • Journalistik, der skaber overskrifter – og afslører svindel, korruption og magtmisbrug ved John Hansen og Peter Ernstved Rasmussen

Som altid byder vi på to genstande og en sandwich og du vil have god tid til at snakke med både oplægsholdere og de andre deltagere i Republikkens hyggelige lokaler. 

Program for faglig torsdagbar

En temperaturmåling på influencer-epidemien

Igennem de sidste 10 år har brugen af influencers i kommunikations- og marketingindsatsen været støt stigende, og der er stort set ikke en branche, fra spegepølse-producenter til realkreditinstitutter, der ikke har givet sig i kast med at samarbejde med influencers på den ene eller anden måde.

Men med den stigende popularitet ser vi i større og større grad også bagsiden af medaljen, og historier om falske følger og anklager om skjult reklame er begyndt at fylde i debatten og sætter spørgsmålstegn ved influenceren som troværdig ’kommunikationskanal’.

Så hvor efterlader det influencer-epidemien anno 2018? Det giver seniorrådgiver hos Kompas Kommunikation, Emilie Holmbo Jensen sit bud på. for det virker som om virksomhederne. 

Sandheden om bureaubranchen: Er der grænser for kreativitet?

Har du brug for at sætte din egen dagsorden som konsulent i bureaubranchen, så svarer partner i Lead Agency på, hvad det kræver at være en god kommunikationskonsulent. 

Kræver det at

  • du har styr på din Luhmann?
  • du er på high-fives med det halve Folketing og de nyeste YouTubere?
  • du kan få kreative idéer i samme takt, som du danser Fortnite?

Eva Svavars, partner i LEAD Agency, svarer på disse spørgsmål og fortæller om rollen om konsulent, kundernes efterspørgsel og hvordan kreativitet kan skabe indflydelse.

Journalistik, der skaber overskrifter – og afslører svindel, korruption og magtmisbrug

Mediebranchen er under pres i disse år, stillinger bliver nedlagt, og budgetter bliver skåret – men hvad betyder det for den dybdeborende og afslørende journalistik? Hvad betyder det for kritiske journalisters muligheder for at skabe ”breaking news”? Og hvad skal der til for også fremover at kunne afdække og afsløre alt fra decideret svindel til kynisk magtmisbrug?

Bliv meget klogere, når du kan opleve to af landets mest ihærdige journalister: John Hansen og Peter Ernstved Rasmussen.

Den ene arbejder internationalt og har som garvet graverjournalist været med til at afsløre alt fra danskeres panamanske skattely – og Nordeas rolle i den forbindelse – til det faktum, at den danske stat er blevet snydt for mindst 12 mia. kr. i den såkaldte ”udbytteskandale”.

Den anden er chef for sit eget, lille nichemedie, som har fået sat spot på en omfattende sag om mulig nepotisme i Forsvarets allerøverste top. En sag, der foreløbig har fået sendt en hærchef hjem på ubestemt tid.

Deres arbejdsforhold og fokus er måske nok forskellige, men begge insisterer på, at kritisk kvalitetsjournalistik koster – og kræver vedholdenhed, tålmodighed samt nye måder at tænke og arbejde på.

Tilmelding 

Du tilmelder dig via linket på denne side. Arrangementet er gratis og for dig, der er medlem af AJKS, Kommunikation og Sprog eller Dansk Journalistforbund.