Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT: Årsdag for ledere 2019: Krydspres, arbejdsglæde og forandringsprocesser

Kravene til dig som leder er mange. Du skal eksekvere og motivere dine medarbejdere til at levere resultater af høj kvalitet. Du skal være loyal både opad og nedad, drive forandringsprocesser, have netværket i orden – samtidig med, at du skaber et godt arbejdsmiljø og undgår stress. "Årsdag for ledere 2019" i Aarhus dykker direkte ned i de krav og forventninger, der er til ledelse anno 2019, og giver dig perspektiver og værktøjer til at lykkes med din ledelsesopgave.

årsdag for ledere 2019

Hvornår

27. september 2019 10:00-15:30

Hvor

Comwell, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus

Pris

475,- kr.

Type

Årsdag

 

TEMA: Krydspres, arbejdsglæde og forandringsprocesser

Krydspres: Mange mellemledere oplever et krydspres og en loyalitetskonflikt, fordi de både skal levere til deres egen ledelse – og samtidig føler loyalitet og ansvar for deres medarbejdere.

Arbejdsglæde: Krydspresset og manglen på handlekraft går ud over lederens egen arbejdsglæde og kan give dårligt arbejdsmiljø og måske stress. Der er altså to ben, når vi taler ledelse og psykosocialt arbejdsmiljø: Lederens eget arbejdsmiljø og det arbejdsmiljø, vedkommende har ansvar for at skabe. Den underliggende røde tråd er, at når man som leder oplever, at man har handlekraft og lykkes med sin ledelsesopgave, så skaber det arbejdsglæde for en selv. Og giver en mulighed for at skabe et godt arbejdsmiljø for medarbejderne, fordi man kan agere og ændre rammerne.

Årsdagen sætter fokus på netop denne sammenhæng mellem handlekraft og arbejdsglæde, belyser den fra forskellige vinkler og giver bud og værktøjer, der kan gøre det bedre og sjovere at være leder i dag!

Forandringsprocesser: Som leder skal man drive forandringsprocesser, som man enten selv har sat i gang – eller som oftest er blevet givet udefra. Og man skal have medarbejderne med på vognen, da det ofte er dem, der skal udføre forandringerne. Men måske kan man gennemføre forandringer uden at det går ud over arbejdsglæden (og dermed effektiviteten)

9.30-10.00: Ankomst med let forplejning

10.00: Velkomst

10.15 Kom i mål med de forandringer, du bliver målt på
Arbejdsglæde sker, når man oplever, at man lykkes med sine arbejdsopgaver. Derfor starter vi årsdagen med, at ledelseskonsulent i JointAction og ph.d. Carsten Hornstrup fortæller om, hvordan du kan levere på en dagsorden, der kræver forandringsevne hos dine medarbejdere – og måske endda ligger på kanten af dit eget ledelsesområde. Vi tager skridtet efter forandringsledelse, og ser på, hvordan din ledelse kan give både opgaver med mening og motivation – og et større indflydelsesrum for dig som leder.

Oplægsholder: Carsten Hornstrup, ph.d. og ledelseskonsulent i JointAction, medforfatter til bl.a. ”Strategisk relationel ledelse”

11.30 Frokostpause

12.30  Bliv leder på forkant og skab organisatorisk forankring
Opgaven med at skabe et godt arbejdsmiljø og sikre resultater havner ofte på dit bord som leder, og tit oplever man, at man hele tiden reagerer og brandslukker. Men her kan en stærk ledelsesgruppe og en organisatorisk forankring gøre opgaven nemmere og gøre det muligt at være leder på forkant. I oplægget præsenteres de helt nye anbefalinger fra Tænketanken for Bæredygtigt Arbejdsliv, og vi går i dybden med, hvordan du kan blive leder på forkant og være med til at skabe en ledergruppe, der kan organisatorisk forebygge stress – hos både dine medarbejdere og dig selv.

Oplægsholder: Tanja Kirkegaard, adjunkt på Psykologi på Aarhus Universitet og medlem af Tænketanken for Bæredygtigt Arbejdsliv

13.45 Kaffepause

14.15 Bliv bedre til at mærke og handle på din egen stress som leder

Skal du lykkes godt som leder, er der brug for at du tør forholde dig til din egen stress- og motivationsprofil. Det kræver både viden og selvindsigt. I dagens sidste oplæg kommer vi ind på, hvordan du som leder konkret kan arbejde med og fokusere på dine personlige kilder til stress og arbejdsglæde. Og på kunsten at balancere mellem begejstring og belastning, så du formår at lede uden om stress, både i forhold til dig selv og dine medarbejdere. Undersøgelser peger nemlig på, at stressede (mellem)ledere bidrager til dårligere trivsel og mindre effektivitet. 

Oplægsholder: Michael Martini, erhvervspsykolog, ph.d., ledelseskonsulent på Aarhus Universitet og ekstern lektor ved Psykologi på Syddansk Universitet. Desuden fagjournalist og medforfatter til bl.a. ”Lederens stresshåndbog - Styrk dine lederkompetencer, når det gælder stress.”:

15.15: Afrunding ved Camilla Gregersen

15.30: Der serveres et glas vin at gå hjem på

Målgruppe: Arrangementet er forbeholdt ledere, altså medlemmer som har ledelsesansvar.

Deltagergebyr: DJ betaler halvdelen af deltagergebyret, så prisen for deltagende medlemmer af ”Ledere i DJ” er 475 kr. (arrangementet er kun åbent for medlemmer, som er ledere). Der er begrænset antal deltagerpladser.

DJ betaler halvdelen af din deltagelse. Hvis du har tilmeldt dig, er det derfor vigtigt, at du melder afbud, hvis du bliver forhindret i at deltage.

Arrangører: Dansk Magisterforening, Dansk Psykolog Forening, Bibliotekarforbundet, Dansk Journalistforbund, Den Danske Dyrlægeforening, JA og Danske Skov- & Landskabsingeniører og Have- & Parkingeniører (DSL).

______________________________________________________________________________

Da arrangementet afholdes i samarbejde mellem en række organisationer, er det nødvendigt, at vi oplyser dit navn og arbejdssted til den arrangerende organisation. Dermed udveksler vi også oplysning om dit fagforeningsmedlemskab. Ved din tilmelding giver du tilladelse til, at vi kan udveksle disse oplysninger. Oplysningerne udveksles udelukkende med den arrangerende organisation og slettes af denne, efter arrangementet er afholdt. Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage i form af at framelde dig arrangementet.

______________________________________________________________________________