Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Baggrundsbillede

Jonas Pryner Andersen

Er du freelancer eller selvstændig?

DJ har samlet en række gode råd og tips til, hvordan du får tilbudt de rette opgaver og aktiverer dit netværk

Det søger en arbejdsgiver

En arbejdsgiver søger typisk en løsning på en konkret opgave. Derfor er det afgørende, at du som freelancer eller selvstændig har udarbejdet en klar profil på Find Freelancer og andre steder, der fortæller, hvad du kan hjælpe en given arbejdsgiver med.

Få defineret dine kompetenceområder

Hvad er dine kernekompetencer? Og hvordan kan de bruges i en virksomhed eller organisation? Få defineret dine kompetencer og dine ansvarsområder i en opgaveproces, så en given arbejdsgiver ved, hvad han eller hun kan forvente af opgaveløsninger fra dig. 

Lav opsøgende arbejde

Udover databaser som Find Freelancer er det væsentligt som freelancer og selvstændig at være til stede og aktiv på flere kanaler. Sørg også for, at det på alle kanaler er tydeligt at afkode, hvad man som arbejdsgiver kan forvente af opgaveløsninger, hvis de bruger dig. 

Benyt dit netværk

Dit netværk indeholder et kæmpe potentiale - alene på grund af kompleksiteten og rækkevidden. Har du en bestemt type opgave, som du gerne vil løse flere af, så lav en mindmap ud fra både private og professionelle kontakter. Du vil med garanti blive overrasket over, hvorvidt det rækker. Husk: Du skal give for at få. Så hav altid folk i dit netværk i tankerne, når du laver opsøgende arbejde. 

Få styr på dine kontrakter og aftaler - og brug DJ

Det er vigtigt, at du får styr på kontrakter og aftaler, inden opgaven påbegyndes. Er du i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte DJ. 

DJ har lavet nogle skabeloner, som du kan lade dig inspirere af, når du skal lave en aftalebekræftelse, faktura, lønopgørelse eller kundeaftale.