Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Egen opsigelse

Ønsker du at sige din stilling op? Få indblik i opsigelsesvarsel og andre forhold i forbindelse med en opsigelse.

Vil du opsige dit ansættelsesforhold, skal det ske med det opsigelsesvarsel, der fremgår af din ansættelseskontrakt eller af den overenskomst, du er ansat på.

Er du funktionær, vil det sædvanlige varsel være en måned til udgangen af en måned. Hvis der er aftalt prøvetid — typisk de første tre måneder af ansættelsesforholdet — og der ikke er aftalt noget varsel, kan du sige op med dags varsel. Ofte er opsigelsesvarslet i prøvetiden aftalt til 14 dage.

Hvis du ikke er funktionær, vil opsigelsesvarslet fremgå af din kontrakt. Er der ikke aftalt et varsel, vil du kunne opsige ansættelsesforholdet med dags varsel.

Vær særlig opmærksom på, om der er aftalt forlænget opsigelsesvarsel. Forlængede opsigelsesvarsler forekommer bl.a. i visse af de overenskomster, DJ har indgået på dagbladsområdet.

Hvis du siger op for at tiltræde en stilling hos en konkurrent eller en kunde, skal du være særligt opmærksom på, om du er omfattet af en ansættelsesklausul hos din nuværende arbejdsgiver, der umuliggør ansættelse hos den kommende arbejdsgiver. Er du i tvivl, så kontakt DJ.

Ingen formkrav

Der er ingen formkrav til en opsigelse og ikke noget krav til begrundelse. DJ anbefaler, at du opsiger skriftligt og beder arbejdsgiver give dig en skriftlig bekræftelse på, at opsigelsen er modtaget. Du bestemmer selv, om du vil sige skriftligt op på mail eller i et brev. Det vigtigste er, at opsigelsen kommer rettidigt frem til arbejdsgiver.

Dagpenge

Er du medlem af en a-kasse, og siger du selv op uden at have et nyt job, vil du som udgangspunkt være selvforskyldt ledig. Det medfører en karensperiode på tre uger, hvor du ikke kan få dagpenge.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk