Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Webinar: #fakenews - definitioner, tips og tendenser

Det står klart, at fake news ikke længere er dækkende som begreb. Nu taler vi om misinformation, desinformation og malinformation. Hør redaktør fra TjekDet.dk fortælle om definitionerne, tips og tendenser.

Hvornår

09. februar 2021 16:30-17:30

Hvor

Online

Pris

Gratis

Type

Webinar

Arthur Cammelbeeck

Thomas Hedin

Mere end nogensinde præger både den bevidste og ubevidste misinformation den offentlige demokratiske debat - især på nettet.

Coronavirussen har skabt nye grupperinger og typerne af misinformation har ændret sig i retning af det mere aggressive. Med en håndfuld journalister i maskinrummet har det fire år gamle danske faktatjekmedie TjekDet.dk sat sig for at korrigere og nuancere debatten.

Det står klart, at fake news ikke længere er dækkende som begreb. Nu taler vi om misinformation, desinformation og malinformation. Med udgangspunkt i konkrete eksempler giver Thomas Hedin, der er redaktør hos TjekDet, indblik i begreberne, og hvordan de kan bruges til at spotte halve eller hele usandheder. Desuden deler han ud af redaktionens erfaringer under coronakrisen og de tendenser, som han og kollegerne ser lige nu. 

Det er gratis at deltage, og webinaret er for alle medlemmer af DJ - Medier og kommunikation.

Webinaret er via Zoom, og du skal tilmelde dig for at kunne deltage. Du får deltagerlink sendt dagen før webinaret.


Om Thomas Hedin:
Har i de seneste år beskæftiget sig journalistisk med informationsforureningen af den offentlige debat, og han deltager løbende som foredragsholder i seminarer og debatter om misinformation og desinformation.

Han har været med til at etablere TjekDet, da det gik i luften i 2016 som Danmarks eneste faktatjekmedie. Datajournalistik er en kerne i hans professionelle virke, der blandt andet indebærer stor erfaring inden for udviklingen og brugen af digitale redskaber journalistisk.

Han har tidligere været ansat på Radioavisen, TV-Avisen, Berlingske og Ugebrevet Mandag Morgen som blandt andet redaktør for fagredaktioner, der har haft til formål netop at formidle og implementere brugen af denne journalistiske disciplin og værktøjer.