Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Webinar: Danmarks Digitale Frivillige

Mellem historier om ekkokamre, hadtale, disinformation og chikane på digitale platforme har danskerne fundet ud af at etablere tusindvis af velfungerende borgerdrevne fællesskaber på Facebook.

Christine Vassaux Noe

Hvornår

04. juni 2024 10:00-11:30

Hvor

Online

Type

Webinar

56% af de voksne borgere i Danmark er på ugentlig basis (eller oftere) aktive i mindst én Facebookgruppe, hvor de holder sig opdateret om nyheder i lokalsamfundet, yder følelsesmæssig støtte til nybagte forældre, indsamler tøj og ting til udsatte, organiserer politiske protestbevægelser nedefra og op, opbygger og deler lokalhistorisk materiale, finder nye venner og måske endda en kæreste, arrangerer samkørsel for pendlere, diskuterer de bedste pædagogfaglige praksisser, skaber trygge digitale rum for marginaliserede grupper, videndeler om deres hobbyer osv. 

TrygFonden og analysekooperativet Analyse & Tal har for første gang kortlagt aktiviteten i 9000 ”digitale medborgerhuse”, som vi kalder facebookgrupperne, og ikke mindst det enorme frivillige arbejde, som titusindvis af danskere yder ved at drive dem.

På webinaret vil du få præsenteret hovedpointerne fra kortlægningen. Bagefter er der sat god tid af til spørgsmål og faglig dialog med fokus på:

• Hvad kommunikatører i det ”traditionelle” civilsamfund kan lære af de digitale frivillige

• Hvordan man kan indlede samarbejder med det digitale civilsamfund

• Hvordan man som kommunikatør kan lære sit relevante hjørne af det digitale civilsamfund at kende. 

Underviseren på webinaret er Mikkeline Thomsen, Projektleder på Danmarks Digitale Frivillige og partner i Analyse & Tal. 

Webinaret er arrangeret af DJ Kommunikation og er åbent for alle medlemmer af DJ. Deltagelse er gratis.