Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT. Politisk kommunikation – en kampsport for eliten?

christiansborg

Vladimir Mucibabic

Hvornår

22. maj 2019 17:30-19:00

Hvor

Politikens valgtelt / Christiansborg Slotsplads

Pris

Gratis

Type

Debat

Så er der valg (om ikke andet, så til Europarlamentet), og medierne bugner af vilde udmeldinger, hårde angreb og jagten på likes på sociale medier. Men hvem er den politiske debat egentlig for? Og er politisk kommunikation blevet en form for kampsport, hvor de få indviede slås om at spinne debatten så meget som muligt på egne platforme frem for at lytte til hinanden, mens et parnage af kommentatorer holder styr på, hvem der får hvilke stød ind, og hvor der gives knockouts?

Spørgsmålet er: Er det virkelig de højlydte, men få, aktive brugere på ’meningsdanmarks intranet´ Twitter, eller den relativt lille andel af danskerne, der ser TV2 NEWS, der bedst formidler folkestemningen?

Eller har medierne, rådgiverne og politikerne i fællesskab skabt en elitær politisk debat, der ikke interesserer andre end dem selv?

Kom med til en levende og provokerende debat d. 22. maj kl. 17:30 og mød:

  • Professor i statskundskab og valgforsker Kasper Møller Hansen, der giver sit syn på valget og forklarer, hvad man kan – og måske i særlig grad IKKE kan – bruge fx meningsmålinger til.
  • Samfundsredaktør Bent Winter, Berlingske og politisk analytiker Jens Ringberg, DR, der diskuterer, om medierne er til fals for spin og spektakulære soloudmeldinger.
  • Line Aarsland, kommunikationsdirektør, Egmont (og tidl. særlig rådgiver for Bertel Haarder) og Henrik Kjerrumgaard, ejer, White Cloud (og tidl. særlig rådgiver for Margrethe Vestager), der vil blive udfordret på den politiske kommunikation og spin.

Rulle Grabow modererer debatten.

 

Sted: Politikens Valgtelt på Christiansborg Slotsplads