Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Vinderen af Årets Professionelle Hyggefoto 2015

Dommer i konkurrencen Jan Grarup udvalgte de tre nominerede billeder taget af Jaeanne Kornum, Gregers Kirdorf og Lars Horn og pressefotograf Jeanne Kornum fra København blev folkets vider.

Jeanne Kornum

Jeanne Kornum Vinder billede i konkurrencen Årets Professionelle Hyggefoto

 

Hendes badekarscene har truffet flest i hjertet. Med 49% af folkets røst bag sig ryger hun ind på en sikker 1. plads.

”Det er helt igennem et skønt billede af et barn, der nyder karbadets glæder med sin mor. Legen og livet - og evnen til at finde plads til legetøj alle steder. Gid vi alle beholdt den evne i livet", siger dommer Jan Grarup om billedet.

Selv havde Jan Grarup valgt pressefotograf Gregers Kirdorfs billede af et brudepar som klar vinder med begrundelsen:

"Jeg synes, det er et super smukt og sikkert "uretfærdigt" billede på deres lykkelige dag, og har glimt i øjet. Dejligt, enkelt og smukt indrammet. Et billede man kun kan læse som et muntert og sjovt billede fra en dag, hvor alle ville forvente noget andet".

Alle tre nominerede billeder og procent-tallet af folkets stemmer, som billederne har modtaget – samt kommentarerne til de tre nominerede fra Jan Grarup kan findes her:

Vinderen af Årets Professionelle Hyggefoto vil modtage en flaske sydafrikansk brandy i præmie.

Konkurrencen er kun i sit andet år, men at danskerne tørster efter hyggelige billeder hersker der ingen tvivl om. Konkurrencen, der er arrangeret af produktionsselskabet Mayday Press, har haft tusindvis af besøg.