Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Udfordring til (jyske) fotografer!

”Vi er alle jyder for vorherre”, så man er også velkommen som fynbo, sjællændere og bornholmer …

Kredsen omkring initiativet "Fotografisk Salon" i Aarhus, lægger op til  udstilling på Fotodage i Viborg  4. til 27. maj  der i år har temaet Baglandet!
Som en del af de dage vil der være en udstilling på Viborg Bibliotek, hvor 12 nøje udvalgte tekster af  Christina Hagens bog Jungle, kapitlet Jylland 4Ever bliver sat sammen med billeder fra Jylland.

I invitationen skriver Fotografisk Salon

Vi har teksterne, men vi mangler billederne, og det er her, I kommer ind!

Vi vil derfor gerne både udfordre og opfordre jer til at deltage i kapløbet om at levere mindst et af de 12 billeder til udstillingen, og det eneste I foreløbig skal gøre er senest d. 3. februar at sende en mail til svar@fotografisksalon.dk og skrive fx: jeg vil gerne være med til Christina Hagen udstillingen, ledsaget af jeres navn og adresse.

Når man registreret som deltagere vil man få at vide, hvordan man kan aflevere filen eller filerne ( Fotografisk Salon sørger for print).

 De formelle krav til billedkvalitet

   1    JPEG, højeste kvalitet
   2    5000 pixels på den længste led
   3    S/H eller farve
   4    Farverum: AdobeRGB
   5    FileInfo/metadata udfyldt med fotografnavn og mailadresse
   6    Filnavn: Hagen no. (citatnr.).

Fredag d. 4. maj, åbnes udstillingen i Viborg og afsløringen af, hvilke billeder, der er udvalgt.

Rettigheder

Fotograferne bevare alle rettigheder til de indsendte billeder, der vil blive krediteret og kun anvendt på udstillingen.
Evt. anden anvendelse aftale med den enkelte fotograf.

De 12 citater
Man kan frit vælge, om man vil deltage med ét billede eller med flere. I behøver altså ikke indsende 12 billeder - men I må gerne.

1.Jylland er i mit hjerte, som en evig kæreste, der aldrig forlader mig.  Uanset hvor i verden jeg er, så savner jeg Jylland så meget, at jeg kan få tårer i øjnene af at tænke på blåbærrene, at gå hen ad en øde landevej i vinterkulden og mærke læberne blive blå til de sprækker. De forladte huse med hul i taget. Der er ikke noget, jeg skal i København.

2.Jyske mænd drikker af mælkekartonen og har en slags hemmeligt liv. Deres badeforhæng er orange af bakterier og de sørger for at tømme mavesækken ordentligt, inden de kysser de smukkeste piger. Jyske mænd kender ikke forskel på hyacinter og tulipaner. Jyske mænd er de smukkeste mænd. Jeg elsker en af dem.

3.
Jyske kvinder er fornuft og vildskab, og de er så smukke, at det er for meget. De grove hænder, det korte hår. Den menneskelighed, den er smukkere end diamanter og regnbuer og kager fra La Glace. Jyske kvinder er livet, er meningen med livet.

4.
Jylland er tomme fodboldbaner dækket af tåge, at skulle tidligt op men holde sig vågen udenfor, for ikke at gå glip af skønheden; luften er kold og fugtig. Forlorenheden findes ikke her. Her er overlevelse, formering og død. Vi behøver ikke at gøre noget med vores liv, andet end at være her.

5.
Jeg vil have en baggang, der lugter af leverpostej og sorg over død, bortgang, årstidernes skiften, som ikke er en udskiftet af kjolernes farve i H&M, men som er sommerlykke, efterfulgt af efterårsmelankoli, med knivene fremme, og ture til kirkegården og bål i haven.

6.
Vi bor i rækkehuse og spiser giftkage med grøn frugtfarve og vi plukker nødder i september og svampe og vandrer rundt i tåger af depression.

7.
I dag er bare en dag, der går med at stirre ud i luften og drømme sig væk fra Jylland. Der stinker, det driver os til vanvid, at der stadig ingenting sker. Der står en vissen plante i vindueskarmen, ingen orker at pille de tørre blade af.

8.
At sætte sig på en sten og spise et æble, at se solen gå ned over markerne, smage på svampen, ensomheden, isolationen og den tryghed, det giver. At vente på at nogen ringer. Stilheden, at gå rundt i huset med langsomhed, bage et brød.

9.
Jylland er hæklede lokumsrulleskjulere og spritbilisme. Vi kravler ud af forulykkede biler om natten, igennem rugen. Vi boller nogens kone og gør hende gravid. Livet går videre i Jylland, vi behøver ikke læse avisen eller gå i biografen og se noget aktuelt. Livet er i Jylland, vi er livet.

10.
Kvinder, der bor ved havet hele livet,  de er mennesker, der ikke har udviklet storbyboens trang til at frigøre sig fra samtaler, fra familien, fra de andre. De bliver, hvor de er, de længes nok, men de bliver der, de bliver der, og finder rav og tager sol i haven i bikini.

11.
Et liv i Jylland kan være et ikke-liv. Det kan bestå af næsten ingenting. en blomme med lidt brunt og klistrende boblende ud under stilken, en overfyldt skraldespand ved stranden, der lugter af døde fisk, en flot mand, der klipper hæk i shorts, det er nok til at fylde mit hjerte og drømme om at blive her for evigt.

12.
Livet er her, livet er bare hér, fordi her er du født, og du har ikke bevæget dig, hvorfor skulle du det? Det er ikke et designet liv, du har ikke spurgt dig selv, hvad du helst vil. Du er lykkelig her, uden at vide det, lykkelig hver dag, uden at vide det.

Kommentarer